SRAMOTA! Kolinda žestoko izvređala SRBE!

Autor: Tanjug

Vesti

30.08.2018

19:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska traga za 1.922 osobe nestale u tzv. Domovinskom ratu, rečeno je u četvrtak na obeležavanju Međunarodnog dana nestalih osoba u Karlovcu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kolinda Grabar Kitarović

Predsednica Republike Kolinda Grabar Kitarović naglasila da je to "veliki nerešen životni, humanitarni i politički problem", prenosi Hina.

- Velikosrpska agresija zadala je Hrvatskoj mnogo rana, ali rana nestalih najveća je od svih. Materijalne štete smo obnovili, žrtve smo dostojno pokopali i možemo im s poštovanjem iskazivati počast, ali sudbinu nestalih još nismo rešili. Taj moralni dug našim nestalima i njihovim porodicama kao država još nismo ispunili - naglasila je Grabar Kitarović.

Ona je dodala da je sudbina nestalih ključna za normalizaciju odnosa sa Srbijom i da je zato toga insistirala na obnovi političkog dijaloga sa Srbijom i pozvala u Hrvatsku srpskog predsednika Aleksandra Vučića.

Poručila je da će i dalje insistirati na sudbini nestalih kao ključnom elementu daljeg dijaloga i pune normalizacije odnosa dveju država, kao i hrvatske podrške ulasku Srbije u Evropsku uniju, jer je "istina o nestalima politički minimum ispod kojega niko u Hrvatskoj ne sme da ide".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading