VESIĆ: Svi treba da podržimo Vučića oko Kosova

Autor: Tanjug

Vesti

25.08.2018

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda i visoki funkcioner SNS Goran Vesić smatra da je poslednji trenutak da se uđe u resavanje kosovskog problema, jer je našeg naroda na KiM sve manje, kao i da je važno da čitavo društvo stane iza Aleksandra Vučića i pomogne da se izbori najbolje rešenje za Srbiju.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Goran Vesić

- Pitanje statusa Kosova i Metohije je pitanje statusa Srbije. Kao država moramo da dođemo do trajnog rešenja. Možemo da se sporimo oko visine poreza, pravca u kome se razvija ekonomija, ali ne oko Kosova. Na tom pitanju svi treba da stanemo iza Vučića - ukazao je Vesić u intervjuu za Blic.

Legitimitet

On je istakao i da je Vucić dobio skoro 56 odsto glasova na izborima, da je drzavnik sa najvećim legitimitetom u novijoj istoriji i da ima politčki legitimitet da pokrene rešenje kosovskog čvora.


On kaže da je Vučić odgovoran predsenik koji zna da Srbija mora da ima definisane granice, ali da u ovom trenutku niko ne zna kakvo rešenje će biti na stolu.

- Ono što je Vučićeva zasluga je da se prvi put od 1999. godine o Kosovu priča u centrima moći - Berlinu, Briselu, Vašingtonu, Moskvi, i da su svi svesni da moraju da uvaze i srpski interes. Do sada je bilo samo vaše je samo da priznate, a sada je sve ponovo na stolu - ističe Vesić.

Na pitanje da li je realno da do sledeće godine dođemo do resenja, Vesić kaže da je za Srbiju važno da Vučić iskreno pokušava da dođe do rešenja. 

- Imali smo takav pokušaj krajem 2002. godine i početkom 2003. kada je Ðinđić radio isto. Pokrenuo je inicijtivu, pisao pisma Bušu, Bleru, Putinu, Savetu bezbednosti, u kojem je trazio da se pokrene ta tema, jer je smatrao da je bolje da Srbija sama to učini nego da čekamo da Albanci proglase jednostrano nezavisnot i da mi budemo u defanzivnoj poziciji - naveo je on i dodao:


- Nije imao dovoljno političke podrške ni u zemlji ni u inostranstvu, ubijen je veoma brzo i sa tom pričom se stalo. Srbija je izabrala da čeka pa je sačekala martovski pogrom 2004. godine, pa proglasenje nezavisnoti, pa glup potez sa Međunarodnim sudom pravde što je bila ideja Vuka Jeremića - navodi Vesić.

Mešetari

Upitan da li svi u SNS i u poslaničkom klubu stoje iza Vučića, Vesić kaže da ne stoje na zalost ni svi u stranci.

On podseća i da kada je Zoran Ðinđić pokrenuo to pitanje nisu svi u DS stali iza njega i ddoaje da je prvi Boris Tadić počeo da se distancira.

- Vučiću nije lako da se izbori sa tim, jer ima dosta onih koji ne žele da se pitanje reši, jer im odgovara nerešeno stanje u kome mogu da mešetare - kaže Vesić i dodaje "neko u biznisu neko u politici".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading