PROCENA BEZBEDNOSTI NAJVEĆIH MOSTOVA U SRBIJI ZA 15 DANA

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

22.08.2018

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vanredna procena bezbednosti četiri najfrekventnija mosta u Srbiji, starog i novog mosta kod Beške, Gazele i Pančevačkog mosta u Beogradu, biće završena za 15 dana, najavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Naši mostovi jesu bezbedni, železnički i putni, na autoputevima, magistralni, regionalnim i lokalnim putevima - rekla je Mihajlović novinarima.

Kaže da je zbog nedavne nesreće u Italiji kada se srušio most tražila vanrednu kontrolu bezbednosti mostova, kako javnost u Srbiji ne bi bila uznemirena zbog tih dešavanja.

Za bezbednost mostova su nadležna dva preduzeća - Infastruktura železnice Srbije i Putevi Srbije, rekla je ministarka.

Mihajlović je rekla da će sledeće nedelje početi procena za bezbednost pomenutih najfrekventnijih mostova i da će biti završena za desetak dana.


- Posle ćemo uraditi planove za dalje. Neki predsednici opština su izašli u javnost i rekli kako neki mostovi nisu sigurni. Za proveru svih mostova nam je potrebno nekoliko meseci, a za ove najfrekventnije najviše 15 dana. Svi izveštaji će biti javni - naglasila je Mihajlović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading