SVE KLETVE ŠEŠELJA I RADIKALA! Žrtve su im uglavnom poslanici i pokojnici

Autor:

Vesti

21.08.2018

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gotovo da ne postoji čovek na političkom nebu Srbije koji nije doživeo da ga vređaju i proklinju članovi Srpske radikalne stranke na čelu sa Vojislavom Šešeljem. Naravno, tu se nađe i po neki stranac.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Vojislav Šešelj

Posle najnovijeg u nizu komentara lidera radikala Vojislava Šešelja o smrti Kofija Anana, jasno je da će Srpsku radikalnu stranku pre kazniti birači nego nadležni.

Elem, poslednja žrtva Šešelja bio je pokojni Kofi Anan (Bog da mu dušu prosti), njega je radikal pošteno izvređao i to na Tviteru.

- Javiše da je odapeo Kofi Anan. Šta je to g*vno čekalo dosad? Odmah se setih knjige haških dokumenata koju sam objavio pod naslovom "Jedna banana za Kofi Anana". Moraću još jednom da je pročitam. Ta matora odrtina je mnogo jada nanela srpskom narodu i podržavala srpske neprijatelje - napisao je Šešelj.

Radikali su izgleda počeli da se utrkuju u ne tako prijatnim komentarima i ruganju smrti, a proj jedan je neprevaziđena monstruozna izjava funkcionerke SRS i, verovali ili ne, i dalje potpredsednice Skupštine Srbije Vjerice Radete nakon smrti predsednice Udruženja "Majke Srebrenice" Hatidže Mehmetović, kojoj su u srebreničkom masakru ubili dva sina i supruga.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Vjerica Radeta je do sada imala lavinu mržnje

Česta radikalska meta poslanica Marinika Tepić već mesecima pokušava da se izbori s ovom pošasti.

- Šešeljeva kontaminacija javnog prostora i ovim poslednjim mizernim porukama povodom smrti Kofija Anana pitanje je za republičku tužiteljku Zagorku Dolovac i ministra policije Nebojšu Stefanovića. Oni to dopuštaju ovom ratnom zločincu svojim nečinjenjem, ignorisanjem predloga za zabranu SRS jer ja već četiri meseca čekam od Dolovčeve odgovori na ovu moju inicijativu - ističe Tepićeva za list Blic.

Kako kaže, sva je prilika da će i ovaj put Šešelj ostati nekažnjen.

- Jasno je da pomenuti ministar, a ni njegov partijski šef Vučić ne uzimaju za zlo ovakva krivična dela. Naprotiv, on im je potreban ne samo u ulozi njiihovog političkog pajaca već i da imaju nekog od koga su naizgled bolji - naglašava Tepićeva.

U Ustavu piše da poslanik koji se pozvao na imunitet ne može biti pritvoren, niti se protiv njega može voditi krivični postupak u kome se može izreći kazna zatvora bez odobrenja Skupštine. To je moguće samo u slučaju da je zatečen u izvršenju krivičnog dela za koje je propisana kazna zatvora u trajanju dužem od pet godina. Nakon što je sud u Hagu Šešelju izrekao kaznu od 10 godina, javnost je očekivala da će biti smenjen sa poslaničke funkcije, ali se to nije desilo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading