SINIŠA MALI OTKRIVA: Uskoro lepe vesti za penzionere

Autor: Tanjug

Vesti

18.08.2018

22:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar finansija Siniša Mali kaže da će povećanja penzija biti i da ona neće biti mala, a spekulacije da MMF smatra da budžet ne može da podnese toliko povećanje ne želi da komentariše.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Siniša Mali

- Misija MMF će boraviti u Beogradu od kraja septembra do početka oktobra. I tada ćemo izaći s preciznim iznosima. Tako će naši najstariji sugrađani uskoro čuti lepe vesti. Važno je da su najteže mere iza nas i da sada imamo novca u budžetu. U prvih sedam meseci ove godine imali suficit od 49,1 milijardu dinara - rekao je Mali.

Upitan kakva je situacija sa naplatom poreza, ministar kaže da su naplaćeni javni prihofi iz godine u godinu sve veći, naročito od 2015. godine, a svi poreski oblici se naplaćuju u većem obimu.

- Ovakav trend povećanja naplate nastavljen je i u ovoj godini kada je za prvih sedam mesci naplaćeno 839 milijardi dinara, dok je u istom periodu prošle godine naplaćeno 791 milijarda dinara - kaže Mali.

Kaže i da želi da pokrene veliku kampanju koja će pokazati ljudima koje su posledice kada se ne izdaju fiskalni računi.


- Ponavljam da svaka uplata poreza znači više bolnica, škola, auto-puteva. Oni koji ne izdaju fiskalne račune štete svojoj i našoj deci. Želim da razvijemo svest da porez mora da se plaća i da građani znaju na šta se taj novac troši, da sve bude veoma transparentno - ističe Mali.

On navodi da je, prema podacima Poreske uprave, u prvih sedam meseci ove godine izvršena kontrola evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa kod skoro tri hiljade poreskih obveznika na teritoriji Srbije, kao i provera radnopravnog statusa angažovanih radnika.

- U trećini objekata utvrđene su nepravilnosti, podneti su zahtevi za pokretanje prekršajne odgovornosti i izrečena mera privremene zabrane obavljanja delatnosti - navodi Mali.

Najavio je usvajanje novog zakona o fiskalnim kasama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading