ŠARČEVIĆ SE PRIDRUŽIO OPOZICIJI! Pinokio: Napadaju me režimski mediji!

Autor: M. L. - D. S. - J. D. J

Vesti

17.08.2018

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar prosvete Mladen Šarčević stavio se na stranu opozicije i na televiziji N1 požalio da ga napadaju režimski mediji, aludirajući na Srpski telegraf, o kojem već nekoliko dana širi laži. Šarčević je očigledno zaboravio da je i sam deo režima, pa se poslužio omiljenom rečenicom opozicionih lidera. Braneći se od novinarke N1, koja ga je upitala kako to da tek sad rešava korupciju u Beogradskoj poslovnoj školi (BPŠ) ako je odavno znao da postoji, ministar se požalio kako je na meti mnogih.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Ne zna kud udara: Mladen Šarčević

- Napadaju me razni mediji, čak i režimski, a imamo podatke koliko je Beogradska poslovna škola plaćala medijima. Ja sam znao da toga ima, meni su insajderi slali podatke - poručio je ministar na N1.

Šarčević je, podsetimo, lažno optužio Srpski telegraf da je objavljivao plaćene tekstove o Beogradskoj poslovnoj školi (BPŠ), a već danima, pa ni tokom gostovanja na TV N1, nije izneo nijedan dokaz za svoje izmišljotine (zato što dokaz i ne postoji).

Iako ga već osam dana molimo da odgovori na naša pitanja (koja smo mu prosledili prošlog petka) o tome kada će u javnost izneti navodne dokaze za svoje tvrdnje, odgovore do danas nismo dobili, ali smo dobili pretnju tužbom! Šarčević nam nije odgovorio ni na pitanje da li se optužbama na N1 predstavio kao deo opozicije.

Vreme je da Šarčević podnese ostavku jer ni osam dana pošto nas je lažno optužio nije dostavio dokaze

Pošto smatramo da srpska javnost ima pravo na istinu, ponovo apelujemo na ministra da konačno izađe s dokazima ili da podnese ostavku na mesto koje, po svim parametrima, ne zaslužuje.

Tim povodom smo i kabinetu premijerke Ane Brnabić poslali pitanja da li će smeniti ministra zbog klevetanja i izmišljenih navoda o našem listu.

Srpski telegraf je postao trn u oku Šarčeviću kada smo obelodanili da je protivzakonito osnovao Akademiju poslovnih strukovnih studija spajanjem BPŠ i Visoke poslovne škole u Blacu. Tim postupkom su obe škole prestale da postoje, a ministar je napravio opštu papazjaniju. Akademija nema akreditaciju, a to znači i da kao visokoškolska ustanova ne može da dobiju dozvolu za rad niti da izdaje javna dokumenta, odnosno diplome.

Pitanja na koja ministar ne odgovara
1. Rekli ste da ćete obavestiti javnost o tome koliko je Srpskom telegrafu plaćeno za pisanje o BPŠ. Kada ćete to učiniti?

2. Zbog čega to odmah ne uradite?

3. Jeste li spremni da podnesete ostavku ako nemate dokaze za svoje neistinite tvrdnje?

4. Da li je tačno da ste pritiskali finansijsku službu BPŠ da vam dostavi navodna dokumenta o uplatama na račun Srpskog telegrafa, što oni nisu mogli da učine jer takvi papiri ne postoje?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Miroslav

17.08.2018 18:32

Kao prvo, podrska za Gospodina Djurovica koji je doveo BPS do vrhunca uspjesnosti i koji je u privatnom zivotu priznat medju narod kao castan i cestit covjek... Podska za Gospodina Djurovica. A Sarcevic da ista ima savjesti dao bi ostavku i pustio uspjesne ljude i skole da nastave sa uspjesnim rezultatima i da ne siri lazne informacije...

Istina

17.08.2018 19:17

Prvi komentar je sve lepo rekao... Podrska za direktora

Horus

17.08.2018 19:34

Ne zasmejavajte komentarima. Studenti i zaposleni znaju ko ih i zasto pise!

Braco

18.08.2018 08:57

Još veće nezakonitosti se dešavaju u VPŠ u NS, a Škola posluje u minusu.