GRANATA PORED SKUPŠTINE: Na mestu gde se gradi parking pronađena ARTILJERIJA iz Drugog svetskog rata!

Autor: blic.rs

Vesti

16.08.2018

10:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na gradilištu novog parkinga u Ulici Save Kovačevića u Kragujevcu, u neposrednoj blizini Skupštine grada, radnici koji su postavljali kanalizaciju pronašli su neeksplodiranu artiljerijsku garanatu iz Drugog svetskog rata.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Pripadnici Uprave za vanredne situacije su granatu preuzeli i bezbedno je transportovali, a ona će biti uništena prema zakonskim procedurama.

Granata je, kako su potvrdili operativci iz Centra za vanredne situacije, kalibra 100 milimetara i zaostala je iz Drugog svetskog rata.

Specijalni tim uništiće granatu tokom sledeće akcije uništavanja neeksplodiranih ubojnih sredstava u kontrolisanim uslovima bezbednim za građanstvo, na lokaciji utvrđenoj za te potrebe.

Iz Uprave za vanredne situacije apeluju na građane da u slučaju pronalaska neeksplodiranog ubojnog sredstva ili sumnjivog predmeta odmah obaveste policiju ili operativni centar Sektora za vanredne situacije pozivom na broj telefona 034/1985. Naglašavaju da nikako ne treba dirati sumnjiv predmet, već sačekati dolazak ekipe Uprave za vanredne situacije.

Na teritoriji Kragujevca nije redak slučaj da se prilikom građevinskih radova pronađu zaostale granate, koje su tu u zemlji ostale neeksplodirane uglavnom nakon borbi za oslobođenje grada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading