ŠARČEVIĆ MORA DA IZNESE DOKAZE ZA SVOJE TVRDNJE ILI DA PODNESE OSTAVKU: Ministre Pinokio, čekamo odgovore!

Autor: D. S. - J. D. J.

Vesti

13.08.2018

05:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Ne javljajte mi se više. Ovo je privatan broj - ovo je našim novinarima koji su mu juče poslali SMS poruku poručio ministar prosvete Mladen Šarčević iako je nebrojeno puta pre toga odgovorio Srpskom telegrafu na pitanja poslata na pomenuti broj telefona.

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILIJEVIĆ
Mladen Šarčević

A nismo ga pitali ništa teško, samo da nam kaže kada će ispuniti obećanje izrečeno na TV Pink i objaviti koliko je para plaćeno našem listu za pisanje o Beogradskoj poslovnoj školi (BPŠ), naravno, uz odgovarajuće dokaze. I ako to ne učini, da li će podneti ostavku zato što laže i izmišlja.

Ministru je, očigledno, lako da bude veoma glasan kada treba lažno da optužuje, ali je manji od makovog zrna kada za to treba da predoči dokaze i odgovara. Pitamo ga zato još jednom, ovako preko novina, kad nam već ne dozvoljava drugačije (baš kao i na konferenciji za novinare kada je prekinuo našu novinarku čim su na red došla nezgodna pitanja): "Kada ćete objaviti dokaze za svoju tvrdnju ili podneti ostavku." Podsetimo, isto pitanje postavili smo mu i u petak, od tada su prošla tri dana, a odgovora i dalje nema. Osim onog: "Ne zovite me više."

Ono što Šarčevića, u stvari, boli jeste činjenica da je Srpski telegraf objavio istinu o poslovanju BPŠ i njenog direktora Đure Đurovića, odnosno raskrinkao zbog čega je protiv Đurovića povedena prljava hajka. Takođe, očigledno mu nije prijalo što smo objavili na koji je sve način prekršio Zakon o visokom obrazovanju da bi faktički ugasio BPŠ i nelegalno formirao novu akademiju uprkos protivljenju studenata. 

Pitanja na koja nam ministar nije odgovorio
1. Rekli ste da ćete obavestiti javnost o tome koliko je direktor BPŠ plaćao da bi se pozitivno pisalo o njemu. Kada ćete to učiniti?
2. Zbog čega to odmah ne uradite?
3. Jeste li spremni da podnesete ostavku ako nemate dokaze za svoje neistinite tvrdnje?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dobrosav

15.08.2018 07:58

Tužno je što ministar ćuti na korupciju u Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Novom Sadu.