ĆOMIĆEVA ISPROZIVALA JEREMIĆA I OSULA PALJBU PO PROGRAMU "KUPUS KOALICIJE"

Autor: Tanjug

Vesti

08.08.2018

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Visoki funkcioner Demokratske stranke Gordana Čomić žestoko je kritikovala šefa Narodne stranke Vuka Jeremića i program Saveza za Srbiju (SZS), koji je u narodu poznatiji kao "kupus koalicija".

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Gordana Čomić

Ćomićeva se, naime, na svom Tviter profilu osvrnula na neke od odgovora koje je Vuk Jeremić dao odgovarajući na pitanja o programu i delovanju SZS.

Ona je najpre citirala Jeremićeve odgovore o Kosovu i Metohiji i Evropskoj uniji:

"Savez za Srbiju se odlučno pritivi bilo kakvom sporazumu koji bi za posledicu imao članstvo takozvane države Kosovo u UN. Onima koji su spremni da takvu politiku podrže, vrata su otvorena. 

Upitan o razmimoilaženjima članica budućeg Saveza po pitanju članstva Srbije u Evropskoj uniji, Jeremić je rekao da u Savezu nema nikoga ko se protivi tome da Srbija bude uređena kao moderno evropsko društvo, ali da opredeljivanje "za" i "protiv" članstva u EU sada nije na dnevnom redu", a zatim upitala:

- Da li prvi pasus znači da u slučaju da ponovo bude ministar spoljnih poslova prekida dijalog normalizacije (Beograda i Prištine) i povlači poziciju SRbije za Poglavlje 35 (normalizacija odnosa sa Kosovom)

- Da li drugi pasus znači da se period pristupanja Srbije EU ne smatra politikom koje se treba držati? U pravu je. Važna pitanja-odbrusila je Ćomićeva, razbijajući na paramparčad iluziju Đilasa i Jeremića da će od "kupus koalicije" napraviti respektabilnu političku stranku. 

 

 

Očigledno je da je Čomićeva, ali i veliki broj članova i funkcionera DS, ali i drugih stranaka koje bi trebalo da uđu u Savez za Srbiju ne mogu da "svare" to što u ovoj koaliciji postoji enormna šarolikost stavova i ideologija, pa se čini da je narodski naziv za ovu koaliciju - "kupus koalicija" - sve primereniji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading