ŠVALERACIJA TOKOM LETNJEG ODMORA: Srbi sve češće donose zarazne polne bolesti

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

07.08.2018

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbi se sve češće sa letovanja vraćaju zaraženi raznim polnim bolestima koje zarade zbog nezaštićenog seksa, kažu lekari! U drugoj polovini jula i tokom avgusta urološke ordinacije su pune muškaraca koji su zahvaljujući nepažljivim letnjim avanturama zakačili hlamidiju, ureoplazmu, mikroplazmu i druge opasne bakterije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Što je najgore, mnogi od njih su u dugogodišnjim brakovima, pa od urologa, pored terapije, traže i savet kako da im žena ne otkrije da su švrljali tokom letovanja. Međutim, obično budu otkriveni kada polnu bolest prenesu suprugama.

Naš poznati urolog dr Aleksandar Milošević kaže da su kod njega dolazili i muškarci koji su na letovanje otišli sa suprugom, ali su tamo švrljali i zarazili se hlamidijom.

- Nama urolozima ordinacije leti više podsećaju na ispovedaonicu nego na mesto gde se leče ljudi. Svaki pacijent gotovo sa vrata zavapi: "Doktore, zgrešio sam, pomagajte!" Deluje kao šala, ali zaista je tako. Mi leti imamo više pacijenata upravo iz razloga što dosta ljudi letovanje koristi za vanbračne izlete. Sve više muškaraca odlazi na odmor bez svojih supruga, tamo se upusti u letnju avanturu sa nepoznatim ženama, ne koriste kondom, i onda se kući vrate sa hlamidijom, ureoplazmom ili mikroplazmom. Imao sam čak i primer pacijenta koji je bio na letovanju sa svojom suprugom, ali je tamo švrljao njoj pred očima i zarazio se! Uplašen je došao na pregled, pa kad smo ustanovili da je zaražen, prvo je pitao kako da ubedi suprugu da je nije varao, a analize jasno pokazuju da jeste - kaže Milošević.

Prema njegovim rečima, polne infekcije su veoma opasne, jer ako su učestale, mogu da izazovu sterilitet.

- Bakterije poput hlamidije izazivaju sterilitet kod muškaraca. O gonoreji i sifilisu da i ne govorimo, ali oni su ipak daleko manje prisutni. Međutim, meni je šokantno što se pacijenti koji dolaze kod mene brinu isključivo kako da im supruga ne otkrije da su bili sa drugom, dok im je sopstveno zdravlje daleko manje bitno - dodaje Milošević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading