"PILOTIMA IZREALE NIJE BILO MESTO NA NEBU HRVATSKE"

Autor: Tanjug

Vesti

06.08.2018

21:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnici jevrejske zajednice u Beogradu smatraju da je prelet izraelskih aviona u čijim kabinama su bili piloti-instruktori iz Izraela, pokušaj hrvatskog medijskog spina očigledno sračunat da se “ispravi“ medijska slika koju je aktuelna vlast Hrvatske, veličanjem Oluje, poslala antifašističkoj, ali i ukupnoj svetskoj javnosti.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Beogradski Jevreji smatraju da Jevrejima pilotima-instruktorima iz Izraela nije bilo ni mesto ni vreme ni odredište na nebu Hrvatske. U danu kada građani naše otadžbine, sa svećama u rukama, oplakuju žrtve pogroma i egzodusa 250.000 Srba iz Hrvatske, Jevreji Beograda imaju ne samo osećaj već i jasnu potrebu da se u odnosu na događanja u Kninu i Hrvatskoj oglase. Jevreji pamte svoje strašne žrtve iz Drugog svetskog rata, kada smo kao i Srbi bili žrtve stranog pogroma. Nema mesta, ni hiljaditog dela milimetra, rehabilitaciji tog, ali na žalost i sada aktuelnog veličanja učinka Hrvatske soldateske", navedeno je u saopštenju Jevrejske opštine Beograd.

Učešće izraelskih aviona u obeležavanju operacije "Oluja" u Kninu, nema nikakve političke elemente i u isključivoj je u vezi sa ugovorom kojim je Hrvatska od Izraela kupila avione F16, saopštila je ranije danas izraelska ambasada u Beogradu.

Ambasador Srbije u Izraelu Milutin Stanojević izjavio je za "Tajms of Izrael" da je Srbija duboko razočarana zbog učešća izraelskih pilota i borbenih aviona u obeležavanju operacije "Oluja" u Hrvatskoj.

To je bio najveći egzodus jedne nacije od Drugog svetskog rata, rekao je Stanojević i ocenio da učešće Izraela u proslavi hrvatske pobede "nije prijateljski gest prema Srbiji".

Direktor Centra kancelarije "Simon Vizental" u Jerusalimu i lovac na naciste, Efraim Zurof, takođe je kritikovao učešće izraelskih borbenih aviona u obeležavanju Oluje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading