PETAR PETKOVIĆ ČESTITAO DAN RUDARA: "Trepča'' je simbol borbe za opstanak Srba na KiM

Autor: Tanjug

Vesti

06.08.2018

18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dan rudara obeležen je danas u kombinatu "Trepča" u Kosovskoj Mitrovici, gde je pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rukovodstvu i zaposlenima poručio da taj kombinat predstavlja okosnicu ekonomskog razvoja srpskog naroda na severu KiM.

RepublikaFoto: Tanjug/D. SIMIĆEVIĆ
Petar Petković

Petković je rekao da je Rudarsko-metalurško-hemijski kombinat ''Trepča'' simbol borbe za opstanak srpskog naroda na KiM i da Srbija nikada neće odustati od ''Trepče'', kao ni od celokupnog energetskog sistema u južnoj pokrajini.

On je citirao predsednika Aleksandra Vučića da Srbija nikada neće odustati ni od srpskog naroda na KiM, kao ni od "Trepče", hidroelektrane ''Gazivode'' i trafostanicu ''Valač'', jer su to ''crvene linije" odbrane srpskog nacionalnog interesa i države Srbije.

- Odlučni smo da ostanemo na svojim vekovnim ognjištima i dodatno smo u to ubeđeni nakon svih lažnih vesti i dezinformacija sa kojima se suočavamo prethodnih dana. Zbog toga je važno da poruku mira uputimo i sa ovog mesta - rekao je Peković.

On je podsetio da je prošle godine u Zvečanu proslavljeno 90 godina postojanja modernog kombinata "Trepča'' za koji je kamen temeljac položio kralj Aleksandar Karađorđević. 


Kako je rekao, od tog vremena do danas Srbija je mnogo uložila u izgradnju i razvoj "Trepče'' koja je izuzetno važna za Srbiju i u ekonomsko-pravnom smislu, kaže, predstavlja srpsku kompaniju. 

- Posebno je važno da budemo ujedinjeni i da svi zajedno budemo svesni da kao ujedinjjeni možemo da sačuvamo sve naše vredonosti, pre svega, mir i bezbednost, a to ćemo sačuvati zato što je iza vas ovde država Srbija. Sačuvaćemo našu imovinu, našu ''Trepču'', izborićemo se da ona, kao i drugi privredni subjekti na KiM, i dalje budu motor razvoja srpskog naroda ovde na severu KiM - poručio je Petković. 

On je češtitao rudarima praznik i izrazio nadu da će ga srpski narod, ujedinjen, mnogo godina i decenija obeležavati u industrijskom parku Trepča.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading