AMFILOHIJE: Novac od vernika ne iznosi se u Srbiju, TO SU LAŽI!

Autor: Tanjug

Vesti

05.08.2018

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio je da se novac od priloga, koje vernici ostavljaju u crnogorskim manastirima, ne iznosi u Srbiju, već da se koristi za obnovu manastira širom Crne Gore.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Amfilohije

- Otkud bi se obnovilo 650 hramova u Crnoj Gori, sagradio hram u Podgorici, Baru...Ti koji to pričaju da iznosimo pare iz Crne Gore su ljudi koji samo kroz pare gledaju svet i lažu i Boga i sebe i svoju savest i pljuju po svojim precima - rekao je Amfilohije za podgoričke Vijesti, prenosi RTCG.

Prema njegovim rečima, jedino što od priloga ima su ostroški manastiri.

-Sve što ima crkva daje za prognanike sa Kosova i Metohije i drugih krajeva i sirotinju crnogorsku - rekao je on.

Kako je rekao, crkva ne daje Srbiji, već ona pomaže crkvu.

On je rekao i da ne mrzi pripadnike LGBT populacije i da nije homofob, već "grehofob", ali i dodao da ne želi da prihvati da seksualna orijentacija nije bolest, jer kako kaže to ne prihvata nijedna religija.

- Zna se da je to bolest i ti koji imaju to znaju da je bolest. U božjim knjigama od Sodome i Gomore to je bolest. Boreći se protiv toga, ja ne mrzim te ljude. Niko njih više ne voli nego crkva božja i upravo iz ljubavi prema njima i brige za njih ona im kaže ono što je pravda božja i istina da ih spreči da idu bespućem - zaključio je Amfilohije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading