NIK DUČIĆ ODLAZI! Ko će biti novi KOMANDANT BONSTILA?!

Autor: alo, Republika

Vesti

29.07.2018

16:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki pukovnik, Nik Dučić, za proteklih nekoliko meseci stekao je veliko poverenje srpske zajednice na KiM, ali shodno pravilima američke vojske i rotaciji zapovednika baze Bondstil, njega će na toj funkciji naslediti novi komandant.

RepublikaFoto: youtube.com/PressClub Lviv
Nik Dučić

Vojni analitičar Vlade Radulović nedavno je bio gost Nika Dučića u američkoj bazi i za naš list opistuje susret sa našim pukovnikom.

-Iako je u prethodnom periodu bilo navoda po medijima kako baza Bondstil služi za obuku teorirista, pa čak i trgovinu narkoticima, verujte mi da ništa od toga nije istina - kaže Radulović.

- Dučić je vrlo korektan, vrlo otvoren za saradnju i stalo mu je do srpske zajednice na KiM, tako da je jako rado viđen gost. Često obilazi naše crkve i manastire, pa i svoje vojnike vodi da obilaze srpske svetinje da bi ih upoznao sa srpskom tradicijom i kulturom. Međutim, shodno pravilima rotacije na devet meseci, on bi sredinom novembra trebalo da dobije naslednika na mestu zapovednika Bondstila - kaže Radulović za Alo i dodaje:

- Što se tiče situacije na Kosmetu, kaže da je mnogo bolja u odnosu na to kakva je bila pre pet ili deset godina, ali naravno da i dalje ima tenzije i sporadičnih incidenata. Krivo mu je što se u medijima više pažnje ne posvećuje dobrim stvarima, u situacijama kada Albanci i Srbi sarađuju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading