Nađena još jedna nestala fotelja iz Skupštine

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

26.07.2018

09:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedna fotelja, nestala iz Doma Narodne skupštine 5. oktobra 2000. godine, je pronađena i vraćena, saopšteno je danas iz parlamenta.

RepublikaFoto: instagram.com/the_ivxn
Narodna Skupština Srbije

Fotelja je pronađena u zgradi Mesne zajednice Progoreoci, u opštini Aranđelovac.

Iz parlamenta zahvaljuju predsedniku Mesne zajednice Miliji Vasiću i poslaniku SNS Milosavu Milojeviću iz Aranđelovca, koji su, kako navode, pomogli da se pronađe i vrati još jedan deo otuđene imovine Narodne skupštine.

Fotelja je pronađena je u okviru akcije poziva građanima da pomognu u vraćanju umetničkih dela i predmeta, koji su nestali iz Narodne skupštine 5. oktobra 2000. godine, a iz parlamenta pozivaju sve koji imaju saznanja gde se nalaze otuđena umetnička dela i drugi predmeti kulturne baštine, da se jave i pruže informacije kako bi se u potpunosti povratilo kulturno blago Srbije.

Inače, u junu su pronađene dve fotelje, ukradene tokom 5.oktobra iz Narodne skupštine - jedna u beogradskom naselju Kaluđerica prilikom racije MUP-a, a druga je pronađena preko sajta "Kupujem-prodajem", odnosno fotelju je na tom sajtu primetio skupštinski službenik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading