TRAMPOV STRATEG PROTERUJE SOROŠA IZ SRBIJE!

Autor:

Vesti

26.07.2018

05:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stiv Benon, nekadašnji medijski guru američkog predsednika Donalda Trampa, stiže u Evropu da protera Džordža Soroša! On će se preseliti u Brisel, odakle planira da potisne uticaj svog najvećeg neprijatelja i njegovog Otvorenog društva u celoj Evropi, pa i Srbiji!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stiv Benon

Njegov plan je da osnuje fondaciju pod nazivom "Pokret" kako bi podržao desničarske partije i obezbedio veliku većinu u evropskom parlamentu posle izbora u maju 2019. godine.

BRILJANTNI ĐAVO

Benon, poznat i pod nadimkom Trampov šaptač, otvoreno je rekao da mu je cilj da protera i poslednji uticaj koji Soroš ima u Evropi. U toj nameri očekivano će ga podržati mađarski premijer Viktor Orban, desničari u Francuskoj koje predvodi Marin le Pen, pristalice Jaroslava Kačinjskog u Poljskoj, italijanska stranka Liga i brojne druge slične političke struje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džordž Soroš

14 milijardi dolara procenjeno bogatstvo Soroša

Prema Benonovim najavama, "Pokret" će ovakve stranke širom EU podupirati analizama, istraživanjima i ideološkim materijalom. Organizacija će, kako je rekao, imati desetak stalno zaposlenih, među kojima će prednjačiti stručnjaci za ispitivanje javnog mnjenja. O Sorošu, kog smatra neprijateljem nad neprijateljima, Benon kaže: "Soroš je briljantan. On je đavo, ali briljantan".

Ekonomista po obrazovanju i dugogodišnji bankar Benon je evropskoj javnosti postao poznat kao glavni strateg Trampove predizborne kampanje, iako je i tada otvoreno zastupao stavove koji nisu svojstveni politici SAD. Iako su u međuvremenu prekinuli saradnju, Tramp i Benon su ostali tesno povezani.

KO JE STIV BENON

* rođen 1953. godine, odrastao u porodici demokrata
* ekonomista, bivši bankar koji je karijeru gradio u grupaciji Goldman Saks
* nekadašnji izdavač uticajnog konzervativnog portala Brejitbart, koji je objavio platformu desne alternative (all right)
* služio u američkoj mornarici
* zvali ga Trampov Dart Vejder
* u martu ove godine u Lilu nastupio pred pristalicama francuskog Nacionalnog fronta

4 miliona evra Soroš uplatio za 263 različita projekta u Srbiji od 2011. do 2014.

Komentarišući Benonovu evropsku inicijativu, lider Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović kaže za Srpski telegraf da se s tim njegovim ciljevima upoznao u martu ove godine.

- U francuskom gradu Lilu prisustvovao sam kongresu partije Marin Le Pen na kojem je Benon govorio. Još tada je najavio da će formirati lobi grupu za pomoć konzervativnim političkim grupacijama. To je izuzetno dobra stvar, jer u Evropi od 1968. i tadašnjih revolucija imamo gotovo dogmatsku vlast liberala. Pola veka od tada Evropu treba vratiti njenim korenima, a to je "Evropa nacija", jer samo takva ima budućnost - ističe Parović.

32 milijarde dolara dao za stvaranje liberalnog društva širom Evrope u poslednjih 30 godina

NAGRIZAO EVROPU

Potpredsednica srpkog sabora Zavetnici Milica Đurđević očekuje da će Benon zaista uništiti Soroševe organizacije koje već decenijama vršljaju po Evropi i nanose veliku štetu Srbiji.

- Bivši Trampov čovek jasno uviđa da suverenisti jačaju u Evropi i na krilima sve većeg uspeha žele da se obračunaju sa protivničkim taborom kom pripada i Soroš. Pozdravljam pokušaje da se ponudi alternativa propalom konceptu pseudoliberalizma koji je iznutra potpuno nagrizao Evropu. Međutim, moramo biti oprezni kada je u pitanju sukob dva različita uticaja koji dolaze iz SAD - naglašava Đurđevićeva.

KOGA SVE SOROŠ DONIRA U SRBIJI

* Centar za kulturnu dekontaminaciju 2.242.776 dinara
* Helsinški odbor za ljudska prava 2.228.400
* Fond za humanitarno pravo 1.466.100
* Medija centar NUNS 5.689.125
* Fond B92 2.001.250
* ANEM 3.956.225
* Peščanik 1.297.400
* Centar za evroatlantske studije CEAS 2.508.400
* Društvo sudija Srbije 5.152.000
* Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije 7.294.500

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading