Palma u Mađarskoj o privlačenju EU fondova za srpsku prosvetu

Autor: Republika

Vesti

24.07.2018

09:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Jedinstvene Srbije i šef poslaničke grupe te stranke u Skupštini Srbije i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma razgovarao je u mađarskom gradu Baji, sa rektorkom Visoke pedagoške škole "Etveš Jozef“ iz Baje, dr Silađine Singer Iboljom.

RepublikaFoto: Promo foto
Dragan Marković Palma i rektorka Visoke pedagoške škole "Etveš Jozef“ iz Baje, dr Silađina Singer Ibolja

- Imajući u vidu da se Srbija tretira u Evropskoj uniji kao država koja može da konkuriše za EU fondove, a samim tim i za fondove vezane za prosvetu, a Mađarska ima veoma dobra iskustva u konkurisanju i privačenju EU fondova, cilj našeg današnjeg sastanka je da Visoka pedagoška škola u Baji i naši prijatelji u Mađarskoj nam pomognu da dođemo do EU fondova kako bi pomogli ne samo Fakultetu pedagoških nauika u Jagodini, već fakultetima u centralnoj Srbiji - izjavio je Marković u razgovoru sa rektorkom Visoke pedagoške škole u Baji.

RepublikaFoto: Promo foto

- Srbija i Mađarska treba na svim poljima da iskoriste geografski položaj i da se maksimalno iskoriste nikada bolji odnosi između dve zemlje, zavhvaljujući odličnim odnosima predsednika Srbije Aleksandra Vučića i mađarskog premijera Viktora Orbana kao i šefova diplomatija dve zemlje Petera Sijarta i Ivice Dačića - poručio je Marković i predložio razmenu studenata između dva pedagoška fakulteta, istakavši da u Jagodini studiraju studenti iz 62 grada iz Srbije i nekoliko studenata iz Grčke. Marković je predložio i da se na Visokoj pedagoškoj školi u Baji uvede i srpski jezik.

Rektorka Visoke pedagoške škole u Baji, dr Silađine Singer Ibolja izrazila je spremnost da mađarska prosveta pomogne srpskoj u realizaciji EU fondova i složila se sa predlogom o razmeni studenata. Ibolja je istakla odličnu dosadašnju saradnju Fakulteta pedagoških nauka u Jagodni i Visoke pedagoške škole u Baji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading