PROKLETSTVO I MISTERIJA ARKANOVOG PRSTENA: Teško zlo je snašlo svakog ko ga je nosio!

Autor: Republika

Vesti

23.07.2018

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Željko Ražnatović bio je jedan od najbogatijih ljudi u Srbiji, a ili u regionu. Priča se da se bavio pekarstvom i da je imao jednu pekaru na početku. Kasije je kupio i fudbalski klub, ali njegov biznis se prostirao daleko više od toga...

Foto: e-stock/ Djenka
Arkan i Ceca

Oženio se za najpopularniju pevačicu Svetlanu, devojačko Veličković, Cecu. O njima kao o paru su se ispredale razne priče, njihov život uvek je bio u žiži intresovanja.

Pažnju medija okupirao je i Arkanov prsten! Priča se da ga je naručio iz Francuske. Niko nije znao koliko je vredan, ali su svi bili opčinjeni njegovim sjajem, veličinom i dijamantima koje je imao. 

Svako ko se tada nalazio u njegovom prisustvu, nije mogao da skrene pogled sa tog prstena.

- Jednom je Željko krenuo na poslovni sastanak, nazovimo ga tako, sa jednim uglednim stranim biznismenom. Stavio je taj prsten, jer je posao bio krupan i značajan, hteo je da pomkaže svoju moć. Biznismen je odbijao njegove predloge i nije hteo da sarađuju. Onda mu je Arkan konkretno rekao: slušaj, ako ne bude kako sam rekao, prsten koji konstantno gledaš na mojoj ruci, zabiću ti u dupe. I to ozboljno mislim tako. Naravno, dobio je uslove koje je želeo - izjavio je Žabac jednom prilikom, koji se često tih godina nalazio u Arkanovom društvu.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Grob Željka Ražnatovića Arkana

Posle Arkanove smrti, prsten je navodno nestao. Mnogi su mislili da je Ceca kriva za njegov nestanak, ali se posle par godina pojavio u Italiji.

Prilikom jedne racije policije u Italiji, uhvaćena je "krupna zverka", jedan od vođa sicilijanske mafije. Prilikom hapšenja, nezgodno je skočio sa zgrade dok je bežao od policije i slomio vrat. Prsten je predat italijanskoj policiji, ali je ubrzo nestao iz skladišta gde se skupljaju ovakvi dokazi.

Sledeći put, prsten je viđen u Rusiji, kada je jedan biznismen, da ne kažemo mafijaš, nastradao prilikom vožnje svog Porše Kajena. Prsten je policija regularno vratila njegovoj porodici, koja ga je kasnije prodala na aukciji jednoj renomiranoj ruskoj antikvarnici. I dalje je nosio svoj pun sjaj, ali njegova prošlost je bila malo poznata. Svi su krili da je njegov prvi vlasnik mafijaš iz Srbije.

Antikvarnica u Rusiji je vrlo brzo izgorela, a prsten nikada nije više pronađen. Da li se pretvorio u pepelo ili je prosto nestao u nekoj krađi koju je pokrivao požar, možda saznamo u narednim godinama koje dolaze.

Ostaje i pitanje kako se prsten našao u Italiji, a potom kako je ukraden iz skladišta policije. Pogotovo je interesantno, kako je završio u dalekoj Rusiji.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading