OTKRIVAMO: TAJNA DRŽAVNE BEZBEDNOSTI KOJA JE ČUVANA 30 GODINA

Autor: Republika

Vesti

22.07.2018

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slobodan Milošević bio je smrtno zaljubljen u jednu našu popularnu glumicu, s kojom je proveo vikend u vili nadomak Smedereva. Zahvaljujući njoj, raskrinkana je zavera čiji je cilj bilo rušenje Miloševića i zaplenjena su dva miliona nemačkih maraka spremljenih za finansiranje te operacije, otkrivaju službena beleška obaveštajnih službi (pogledajte okvir) do koje je došao Srpski telegraf i saznanja ljudi u tim službama.

Slobodan Milošević

Prema izveštaju koji su podneli operativci, Sloba je bukvalno izgubio glavu za glumicom S. S. (glumila u nekoliko popularnih filmova, kao i većem broju serija). Objašnjenje je bilo da ga je izgledom i ponašanjem neobično podsećala na njegovu suprugu Mirjanu Marković iz mlađih dana. Da sve ne ostane samo na sviđanju, pobrinuo se Ivan Stambolić, koji je bio Miloševićev politički mentor (kasnije i ljuti protivnik). Sve se događa u drugoj polovini osamdesetih godina. Beleška je pravljena 1988. godine, a izveštaj se odnosi na saznanja do kojih je operativac došao najverovatnije godinu dana ranije.

Šta se još događalo u vezi sa ovim ekskluzivnim saznanjem? Ko je prisluškivao Slobu? Ko je izdao nalog za praćenje? Gde se dogodio tajni susret? Šta je za to vreme radila Mira Marković?

Koje su najnovije vesti u slučaju Marjanović? Šta je sa Jecinim grobom?

Šta se događa u svetu politike? Šta će biti sa Asanžom? Koje su najnovije vesti iz sveta, sporta, zabave i Zadruge?

Odgovore na ova, ali i mnoga druga pitanja pročitajte u izdanju Srpskog telegrafa za 23. jul, kao i na sajtu Republika.rs.

Foto: Srpski telegraf

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading