Evo koliko je Srbija već zaradila na tenderu za RTB Bor

Vesti

20.07.2018

14:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tender za Rudarsko-topioničarski basen „Bor" tek što je raspisan, a u državni budžet već se slilo 50.000 evra. Naime, toliko je pet kompanija zainteresovanih za borskog giganta platilo otkup tenderske dokumentacije.

RepublikaFoto: Tanjug
Blagoje Spaskovski sa rudarima

Blagoje Spaskovski, direktor RTB Bor, kaže za Srpski telegraf da je interesovanje za tender pokazalo da je ovaj basen prepoznat kao veliki potencijal.


- Budući vlasnik dobija udeo u RTB Bor obaveznom dokapitalizacijom od 350 miliona dolara. On, naravno, može ponuditi i više, ali ovo je minimalna suma koju mora uložiti - napominje Spaskovski.  
 Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić poručuje da je tender za RTB Bor ozbiljan međunarodni tender koji je objavljen i u Fajnenšal Tajmsu.


- Tender traje do 20. avgusta. U septembru ćemo ceniti ponude i ja verujem da ćemo do kraja godine izabrati najboljeg ponuđača, kada uplate 100 miliona dolara što je uslov za zaključenje ugovora. Očekujem da se na tender prijavi veći broj ozbiljnih kompanija, jer je samo u protekle dve godine 11 rudarskih kompanija posetilo RTB Bor - kaže Antić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading