Šef diplomatije će ugostiti koleginicu: ZAHAROVU ĆU U GUČI DA DOČEKAM PESMOM

Autor: G.M.

Vesti

18.07.2018

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova prihvatila njegov poziv i da će doći na sabor u Guči, a na pitanje da li joj je pripremio neki poklon, kaže da o tome još razmišlja.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Marija Zaharova je prihvatila poziv Ivice Dačića

- Zaharova će dolaskom na sabor trubača potvrditi još jednom da se zalaže za dobre odnose sa Srbijom - naveo je Dačić.

Dačić: Očekujem da će je narod sa oduševljenjem dočekati

On ističe i da predstoji rad sa pojedinim zemljama koje su nam bile tradicionalni partneri vekovima unazad, kao što je SAD.

- Sledeće nedelje obeležavamo 100 godina otkako se srpska zastava vijorila na Beloj kući odlukom tadašnjeg predsednika Vilsona, kao znak zasluga i poštovanja prema ulozi Srbije i srpskim žrtva u Prvom svetskom ratu. Tom prilikom i premijerka Brnabić će biti u Vašingtonu, kao i ja, na jednom skupu koji organizuje državni sekretar Pompeo i na kom će biti i potpredsednik Pens. Probaćemo da napravimo jedan veliki iskorak kako bismo imali podršku za rešenje pitanja Kosova - kaže Dačić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading