Za sanaciju štete na školama i bolnicama 400 miliona

Autor: Tanjug

Vesti

17.07.2018

09:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada Srbije opredelila je 400 miliona dinara za lokalne samouprave koje su pretrpele štete u poplavama i nevremenu u maju i junu ove godine.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Foto: Ilustracija

Reč je o opštinama u kojima je bila zbog toga proglašena vanredna situacija i u kojima je urgentno potrebno sprovođenje programa sanacije ili izgradnje novih objekata javne namene, pre svega u oblasti obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite.

Vlada je ovu pomovh regulisala uredbom koju je danas usvojila, a za državni program obnove komunalne infrastrukture, mostova, puteva drugog reda i sanacije klizišta na pojedinim putnim pravcima opredelila je milijardu i 650 miliona dinara (1.650.500.000,00). 

U saopštenju sa sednice navodi se da je neophodno da se u što kraćem roku, preko jedinica lokalne samnouprave, saniraju posledice poplavnog talasa na objektima za vodosnabdevanje i kanalizacionoj mreži i normalizuje stanje na putevima.

Vlada je danas usvojila i Program rasporeda i korišćenja sredstava za nagradni konkurs za nastavnike osnovnih škola "Digitalni čas" u školskoj 2018/2019. godini. 

Naime, strategijom razvoja informacionog društva do 2020. godine, oblast e-obrazovanja utvrđena je kao strateški prioritet. 

Nakon šest sprovedenih ciklusa nagradnog konkursa "Digitalni čas", koji je naišao na izuzetan odziv kod nastavnika osnovnih škola i postigao pozitivne efekte kada je u pitanju razvoj savremenog informacionog društva, doneta je odluka da se nastavi sa ovim programom i za njegovu realizaciju je izdvojena su tri miliona dinara. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading