VLADIMIR ARSENIJEVIĆ ZAPUŠIO USTA OPOZICIJI: Nije gore, bolje je nego devedesetih

Autor: M. S.

Vesti

17.07.2018

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Književnik Vladimir Arsenijević tvrdi da su neumesne i netačne tvrdnje opozicije da je situacija u Srbiji gora nego što je bio slučaj devedesetih, te da je situacija u državi mnogo bolje nego što je to bio slučaj u godinama kada je Srbija bila pod sankcijama i kada je bombardovana.

RepublikaFoto: Tanjug
Vladimir Arsenijević, književnik

Takva poruka višestruko nagrađivanog pisca koji se u svojim romanima upravo bavio temama koje su morile Srbiju početkom devedesetih godina jeste odgovor opoziciji i svima koji u poslednje vreme pričaju da se u Srbiji živi gore i teže nego tokom ratnih godina, kojih se nerado sećamo.

- Ja ne volim tu priču da je danas gore nego devedesetih jer zaista nije gore nego devedesetih, drugačije je, ali je mnogo bolje nego devedesetih. I ko god to ne razume, ne razume našu stvarnost danas, ali ne razume ni našu prošlost - rekao je Arsenijević za N1.

U redu je da kukamo, ali je neprijatno porediti našu stvarnost sa iskustvima koja smo imali u nedavnoj prošlosti

Vladimir Arsenijević, književnik

Njegov novi roman "Ka granici", čija je priča smeštena u oktobar 1992. godine, upravo nas podseća na vreme kada je Srbija bila u izolaciji i pod sankcijama, na osnovu čega je Arsenijević i povukao paralelu sa aktuelnom političkom situacijom u našoj državi.

- Dakle, u redu je da mi kukamo i da smo nezadovoljni našom stvarnošću, u redu je da se bunimo, ona ima jako mnogo problema, ali je neprijatno porediti je sa nekim iskustvima koje smo imali u nedavnoj prošlosti - rekao je Arsenijević za N1.

Pisac je istakao da je apsolutna izolacija, koja nas je tada zadesila, bila "strašna", zbog čega nema nikakvog opravdanog razloga porediti se sa današnjicom. 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading