HRVATI SRUŠILI SRPSKI HOTEL!

Autor: novosti.rs

Vesti

15.07.2018

06:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slučaj rušenja ostataka zrenjaninskog odmarališta "Servo Mihalj" u Poreču najbolje pokazuje kako će u praksi izgledati primena najnovijeg hrvatskog Zakona o raspolaganju državnom imovinom! Ovaj, nedavno usvojen, zakon predviđa da imovina srpskih firmi u toj zemlji bude data u zakup na najviše 30 godina.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Reč je o nekretninama koje su i dalje predmet sukcesije između država SFRJ i oko kojih se vode sudski postupci bilo pred hrvatskim sudovima, bilo u Strazburu. Uprkos tome, novi zakupci i vlasnici bez pardona moći će srpsku imovinu da poruše baš kao što je to slučaj sa nesuđenim hotelom bivšeg zrenjaninskog poljoprivrednog giganta.

Gradnju odmarališta, kako kaže pravni zastupnik "Servo Mihalja" Zoran Ristić, ova firma počela je pred rat, 1987. godine, na 8,8 hektara zemljišta, sa urednim papirima.

- Gradu Poreču dali su u zamenu staro odmaralište, u Plavoj laguni, i ostatak vrednosti isplatili u novcu. Kada je 20. juna 1992. vlada u Zagrebu uredbama praktično konfiskovala srpsku imovinu i prebacila je na državu Hrvatsku, ovo zemljište i nezavršen hotel od 8.800 kvadrata prebačeni su u katastru na Grad Poreč. Poreč je sa izvesnim privatnicima osnovao firmu "Mali maj", koju je u međuvremenu kupio "Alegeni finenšel fond", koji je i organizovao rušenje - objašnjava Ristić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Antibot

15.07.2018 21:01

Srbii i Srbijo! Ne gradite i ne uzimjte nista u zakup u Hrvatskoj. Hrvati neka uvoze siptare i migrante da im jacaju naciju i grade kulturu i ekonomiju.