ODRŽANA 36.SEDNICA EVROPSKE KONFENERCIJE CIVILNOG VAZDUHOPLOVSTVA: Zapažena uloga Srbije

Autor: Republika

Vesti

13.07.2018

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Strazburu je održano 36. plenarno zasedanje ECAC (Evropska konferencija civilnog vazduhoplovstva) uz zapaženo učešće Republike Srbije koju je predstavljala Direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Mirjana Čizmarov.

RepublikaFoto: Promo foto

Generalni direktori 44 države članice Evropske konferencije civilnog vazduhoplovstva (ECAC) sastali su se sa predstavnicima ICAO-a Evropske komisije, EUROCONTROL-a, EASA, IATA i ACI-EUROPE,  kako bi raspravljali o aktuelnim pitanjima u međunarodnom civilnom vazduhoplovstvu i usvojili radni program i budžet ECAC-a za naredne tri godine.


Plenarnoj sednici ECAC-a obratio se predsednik Saveta ICAO Olumuivava Benard Aliua, kao i generalni sekretar ICAO Fang Liu, ukrajinski ministar infrastrukture Volodimir Omelian, generalni direktor za transport i mobilnost Evropske komisije Henrik Hololej i generalni direktor IATA, Aleksandar de Juniak.
Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike srbije imao je zapaženu ulogu na ovom zasedanju s obzirom da je Mirjana Čizmarov u svojstvu paneliste učestovala u diskusiji na temu „Obezbeđivanje u vazduhoplovstvu i olakšice“, zajedno sa generalnim direktorima civilnog vazduhoplovstva Italije i Velike Britanije.


Učesnici Planarne sednice složili su se da promovisanje sigurnog, bezbednog i održivog vazdušnog saobraćaja jeste najvažnija misija Evropske konfenrencije civilnog vazduhoplovstva, podsečajući da su paneli o vazduhoplovnoj sigurnosti, olakšicama i upravljanju vazdušnim saobraćajem  višestruko korisni.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading