LONDON DUPLIRA BROJ ŠPIJUNA NA BALKANU: Tereza Mej otvoreno najavila da će Britanci vršljati po regionu

Autor: I. ŽIGIĆ

Vesti

10.07.2018

19:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika Britanija, koja napušta Evropsku uniju, namerava da opasno pojača svoj uticaj na Balkanu i već maltene neskriveno najavljuje dupliranje broja špijuna na ovim prostorima!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
tereza Mej, premijer Velike Britanije

Iz kabineta britanske premijerke Tereze Mej saopšteno je da će London udvostručiti ulaganja na zapadnom Balkanu sa 41 milion funti, koliko je predviđeno za 2018/2019 godinu, na 80 miliona funti za period 2020/2021.

To bi bila dobra vest, da ne sledi i dodatak: Velika Britanija planira da duplira broj službenika za bezbednost (slobodno čitajte špijuna) na zapadnom Balkanu, a milioni funti biće usmereni na povećanje nivoa sajber-bezbednosti država regiona, što u prevodu znači borbu protiv ruskog uticaja.

Sagovornici Srpskog telegrafa nemaju nikakvu dilemu da li će Britanci zapravo na sve načine pokušati da oslabe vlast u Srbiji i Republici Srpskoj.

Politikolog Jelena Vukojičić: Njihova politika svakako nam ne može ništa dobro doneti

- To je prljavi novac za prljave poslove koji će uložiti u svoj subverzivni aparat praveći mrežu saradnika i obaveštajaca na ovim prostorima, kao i ljudi sposobnih za razne vrste destrukcija. Pokušavaju rušenje stabilnih vlada u Srbiji i RS, odnosno Vučića i Dodika, ili bar da ih oslabe unutrašnjim trvenjima koja će oni finansirati. Jasno je da žele kontrolu, jer su napustili EU - objašnjava Dževad Galijašević, analitičar iz BiH.

I politikolog Jelena Vukojičić kaže da je Velika Britanija uvek pokazivala veliki interes za Balkan, te ironično konstatuje da su se više puta do sada osetili rezultati njihove politike.

- Veliku Britaniju treba posmatrati kao najbližeg saveznika SAD u Evropi, oni zajedno i sinhronizovano deluju i imaju slične ciljeve, a njihova politika svakako nam ne može ništa dobro doneti, kao što nije nikada u istoriji - kaže naša sagovornica. 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
zoran

10.07.2018 21:13

Jednog su nam uvalili, pa ga mi sad hranimo lebom i kolačima, a on srpski ne ume valjano da priča. U zemlji koja je Republika on izigrava nekakvog prestolonaslednika, a tata mu u jesen 1944 abdicirao kao jugoslovenski kralj. Lepo su to englezi smislili ali im taj naum neće proći.