Brnabićeva će u Londonu govoriti o HAPŠENJU SRBA na KOSOVU!

Autor: blic.rs

Vesti

10.07.2018

14:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Srbije Ana Brnabić obavestiće danas u Londonu visoke evropske zvaničnike o najnovijim dešavanjima na Kosovu, kao i o stavu Srbije o prekidu dijaloga.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Ana Brnabić

Brnabić, koja boravi u Londonu na Samitu lidera Zapadnog Balkana i EU, informisaće lidere EU o hapšenju petorice Srba jutros na Kosovu.

Ipak, kako list navodi, posle najave Beograda da će prekinuti dijalog ukoliko uhapšeni Srbi ne budu pušteni do večeras, oni su oslobođeni.

Kosovska policija upala je jutros u dva srpska sela u kosovskom pomoravlju, kod Gnjilana i uhapsila petoro Srba, a među uhapšenima su bili Radovan Stojković, načelnik kosovsko-pomoravskog okruga i Jovan Denić, direktor ogranka Nacionalne službe za zapošljavanje, koji je do skoro bio i pripadnik kosovskih bezbednosnih snaga (KSB). 

Uhapšeni su i Aleksandar i Predrag Ðorđević, jedan aktivan, a jedan pasivan pripadnik MUP-a, sa Kosova i Metohije, kao i Nenad Stojanović, zaposlen pri Vojsci Srbije u Vranju.

Prema saznanjima "Blica", oduzeti su i kompjuteri i dokumentacija koji postoje u njihovim kancelarijama, a nalog za pretres i privođenje poslat je iz Prištine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading