ŽIKA GOJKOVIĆ: Nećemo spomenik Slobi! MRKA: Šta je to POKS?!

Autor: alo.rs, Republika

Vesti

08.07.2018

16:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) pozvao je predsednika i premijerku da jasno i nedvosmisleno stave do znanja koalicionim partnerima iz Socijalističke partije Srbije da Srbija ne želi spomenik diktatoru Slobodanu Miloševiću!

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Ni da čuje za spomenik Slobi: Žika Gojković

- Ako spomenik Slobodanu Miloševiću bude postavljen bilo gde u Srbiji, mi ćemo ga srušiti istog dana i rušićemo ga svaki put ponovo. Šef poslaničkog kluba SPS-a ponovo pokreće to pitanje i poručuje da je Milošević "gradio Srbiju". Srbija se gradila dok je bila kraljevina. Rušena je u vreme komunista, a vrhunac razbijanja i rušenja Srbije bio je u krvavim devedesetim godinama prošlog veka, za vreme vlasti diktatora Miloševića. On je odgovoran ne samo za to, nego i za najveću pljačku naroda ikada, ali i za podbunjivanje, a onda i izdaju krajiških i bosanskih Srba. Pokret obnove Kraljevine Srbije to nikada neće dozvoliti, kao ni rehabilitaciju diktatora i izdajnika Miloševića - poručio je Žika Gojković, narodni poslanik i predsednik POKS-a.

On je dodao da Srbija ne sme da dozvoli povampirenje snaga koje hoće da Srbiju vrate u devedesete, u period izolacije, ratova i poraza za Srbiju.

Sa druge strane, Milutin Mrkonjić, počasni predsednik SPS-a i jedan od glavnih zagovornika ideje da se Slobodanu Miloševiću podigne spomenik u Beogradu, poručuje da pojma nema šta je to POKS i naglašava da više od 80 odsto građana Srbije podržava njegovu inicijativu.

 - Ja stvarno ne znam šta je to Pokret obnove Kraljevine Srbije. Najozbiljnije, ne znam. Sloba nije svetac, ali je srpski heroj, neka taj što se protivi podizanju spomenika uradi za Srbiju bar deo od onoga što je uradio Milošević, pa ću ja i njemu podići spomenik, nema problema. Više od 80 odsto građana Srbije podržalo je inicijativu da Milošević dobije spomenik kao poslednji ozbiljan državnik, koji nas je zadužio. On ne da zaslužuje spomenik samo u Beogradu nego u svakom gradu i to građani traže - uveren je Mrkonjić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading