PREDRAG MARKOVIĆ U BANJALUCI PORUČIO: Trudićemo se da izbrišemo granicu Srbije i Srpske

Autor: Tanjug

Vesti

08.07.2018

15:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Banjaluka je za Srbiju zapadna prestonica svih Srba", kaže zamenik predsednika Socijalisticke partije Srbije Predrag Marković.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Izneo stav: Predrag Marković

- Tu ima neka granica, koja je privremena. Predsedik Srpske Milorad Dodik sa svima nama će se potruditi da je izbrišemo. To nije nacionalizam, već evropska integracija - rekao je Marković, koji je danas u Banjaluci prisustvovao Kongresu Socijalisticke partije, prenosi RT RS.

Prema njegovim rečima, Srbi sa zapadne strane reke Drine imaju veliku ulogu u razvoju srpskog socijalizma.

- Ovi ljudi ovde dali su najveći doprinos u borbi protiv fašizma - rekao je Marković, ocenivši da su Srbija i Republika Srpska - isto.

Potpredsednik SPS-a Žarko Obradović smatra da su ekonomski razvoj i socijalna pravda važne za građane Srbije i Republike Srpske.

Obradović je rekao da SPS ima veoma dugu i bogatu saradnju sa Socijalističkom partijom u Repubici Srpskoj, da razmenjuju iskustva, te da im je zajednički cilj da građani žive bolje, da Srbija i Srpska budu što bliže i da budu zajedno.


- Mislim da jedni drugima pomažemo i u vremenima koja su bila teška za jednu i drugu partiju i za srpski narod u Srbiji i Republici Srpskoj - smatra Obradović.

Naveo je da je sa Markovićem došao danas u Banjaluku da bi dali podršku socijalistima u Republici Srpskoj.

Kongresu SP-a su, osim rukovodstva i članstva SP-a, prisustvovali i predsednik SNSD-a Milorad Dodik, zamenik predsednika DNS-a Nedeljko Čubrilovic, kao i predsednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading