NEDOPUSTIVO DA NAS SVAKOG JULA PROGLAŠAVAJU GENOCIDNIM!

Autor: Republika

Vesti

07.07.2018

13:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je danas u Bratuncu komemoraciji u znak sećanja na 3.500 stradalih Srba sa tog područja, Srebrenice i okoline gde je poručio da je nedopustivo da se srpski narod svakog jula proglašava genocidnim i zlim, a da se na njegov bol i rane niko ne osvrće.

RepublikaFoto: Tanjug/J. MAMULA
Aleksandar Vulin

- Svakog jula pokušavaju da nas nateraju da prihvatimo krivicu, da prihvatimo svako zlo koje su činili kao opravdanu i pravednu kaznu ovom narodu, valjda zato što je tu postojao - rekao je Vulin na komemoraciji.

On je dodao da srpski narod ne treba da zaboravi i da se ne seća svoje boli.

- Zato što smo zaboravili brod na Drini, dočekao nas je Bratunac, zato što smo zaboravili Jasenovac dočekala nas je Oluja, zato što smo zaboravili užase balista, dočekala nas je 1998. i zločini OVK - poručio je ministar.

Obraćajući se prisutnima Vulin je zatražio da čuvaju Republiku Srpsku nastalu, kaže, da se jasenovački genocid i bratunački užas više nikada ne bi ponovili. .

- Čuvajte Republiku Srpsku. Nemate pravo prema ovim svetlim grobovima da je zaboravite i da je zapostavite, da je umanjite. Nemate pravo pred ovom decom da im ne ostavite budućnost kakvu zaslužuju, bolju nego što je bila naša prošlosti nasa sadašnjost -  poručio je Vulin.

Pomenu u Bratuncu prisustvovali su i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, zvanicnici RS i Srbije, brojne delegacije i predstavnici boračkih organizacija. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading