OVAJ ČOVEK ĆE SE U AMERICI BORITI ZA NAŠE INTERESE: Trampov general radi za Srbe!

Autor:

Vesti

06.07.2018

05:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki kongresmen i brigadni general Nacionalne garde Ohaja Stiv Stivers, inače republikanac blizak Donaldu Trampu, od novembra će raditi za Srbiju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stiv Stivers

Predsedavanje Srpskim kokusom u Kongresu SAD Stivers preuzima od novembra jer se kongresmen iz Teksasa Ted Po povlači sa te funkcije.

- Stiven Stivers je ugledni Trampov general, jedan od njegovih najuticajnijih zastupnika koji uživa veliku podršku naroda i veoma poštuje Srbe, kojih u Ohaju ima mnogo. Na političkoj lestvici guraju ga lider većine u Donjem domu Kevin Mekarti, republikanac Robert Aderhol, kao i Stiv Skalis, jedan od najviše rangiranih republikanaca u Donjem domu Kongresa. Oni su Trampova udarna pesnica i mogu da učine mnogo za bolje razumevanje pozicije naše zemlje u Vašingtonu - kažu naši izvori iz diplomatskih krugova.

Imaćemo ozbiljniji pristup u odnosu na Albance, koji se ponašaju estradno i jure zvaničnike po koktelima

Vladimir Marinković, SDPS

GOST U BEOGRADU

Poslednji put Stivers je posetio Srbiju krajem maja, kada je i sam izrazio želju da pomogne sa čelnog mesta Srpskog kokusa.

- Mislim da mogu da budem snažan glas koji će raditi na prijateljskim odnosima SAD i Srbije zbog uloge u gardi, ali i činjenice da dolazim iz Ohaja. Veoma cenim prijateljstvo sa Srbijom u svakom pogledu - vojnom, ekonomskom i političkom. Predsednik Vučić pokušava da uradi ono što je u najboljem interesu srpskog naroda i logično je da se u tome, kada je reč o ekonomiji, gleda ka zapadu - poručio je Stivers pre mesec dana gostujući kao predavač na Fakultetu bezbednosti u Beogradu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

KORAK KA CILJU

Potpredsednik Skupštine Srbije i jedan od osnivača Srpsko-američkog kongresa Vladimir Marinković i poslanik SDPS za Srpski telegraf kaže da samim tim što je Stivers čovek iz vojske to njemu diže cenu i njegov glas se čuje.

- I Kori Levandovski, koji je godinu i po dana radio kao menadžer kampanje predsednika Donalda Trampa, rekao je da moramo da budemo prisutniji u Vašingtonu. Stivers, kao ugledni Trampov general, korak je ka tom cilju. Moramo stalno da budemo prisutni i da ih bombardujemo onim što se dešava oko KiM, a što je nepravedno - objašnjava Marinković i dodaje "da ćemo imati ozbiljniji pristup u odnosu na Albance, koji se ponašaju estradno i jure zvaničnike po koktelima".

Ko je Stiv Stivers
- član Republikanske stranke, u kojoj je i Donald Tramp
- američki kongresmen i brigadni general Nacionalne garde Ohaja
- uključen u više od 30 zajedničkih operacija i vežbi sa srpskom vojskom
- podržava politiku vojne neutralnosti Srbije
- smatra da je najveća šanse Srbije poljoprivreda, koja mora da se modernizuje

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading