FUNKCIONER PSG VREĐAO ZVANIČNIKE IZ BRISELA: JANKOVIĆU SE SE*E OD EU!

Autor:

Vesti

04.07.2018

17:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz mržnje prema vlasti reditelj i blizak saradnik Saše Jankovića Janko Baljak gnusno vređa evropske činovnike!

RepublikaFoto: printscreen/N1
Janko Baljak

Malobrojno okruženje lidera PSG ne preza da ospe paljbu po bilo kakvom naporu srpske vlasti da se Srbija što pre priključi EU. Iako se svi izjašnjavaju kao tobožnji evropejci, kada posao približavanja evropskoj porodici obavi neko mnogo sposobniji, a politički se, kao po pravilu, nalazi na drugoj strani, u stanju su da bezobrazno i na najprostačkije načine izvređaju zvaničnike Brisela.

PROSTAČKI REČNIK

Baljak, koji je član Predsedništva PSG i jedan od tek nekoliko Jankovićevih saradnika koji mu još nisu okrenuli leđa, pokazao je svu svoju nekulturu tvitom o evropskom komesaru za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesu Hanu. On je bez ikakvog zazora i morala pljunuo po komesaru uporedivši ga sa jednim zvaničnikom EU.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Johanes Han

- Pitanje dana: Da li vam se više sere od Johanesa Hana ili od Donalda Tuska - okačio je Jankovićev pulen bruku od poruke.

I jedan i drugi su bedni licemeri koji zbog ogromne mržnje prema Vučiću ne mogu da podnesu to što ga hvale zvaničnici iz Evrope

Milenko Jovanov, potpredsednik SNS

Baljaka je isprovociralo to što je Han u ponedeljak posle sastanka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem jasno poručio da je svima poznato da je Kosovo "otvoreno pitanje", ali da nije i "sve i svja" da bi Srbija napredovala na evropskom putu.

Predsednika Evropskog saveta Donalda Tuska Baljak se setio pošto je u aprilu posetio Beograd i tada nahvalio Srbiju i njenog predsednika rečima da je nemoguće naći većeg Srbina od Vučića, koji je, kako je naveo, živi dokaz da se može u isto vreme biti veliki patriota i racionalni pragmatičar.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tereza Mej i Donald Tusk

ČIST RICINUS

Lider PSG nije se ogradio od mišljenja člana Predsedništva stranke iako je u februaru potrčao da se upravo sa Hanom ekipno sastane uz Šutanovca, Tadića, Čanka, Jovanovića i Živkovića. Evropski komesar je tada strpljivo razgovarao sa predstavnicima opozicije o proširenju, ali Jankoviću to očigledno nije smetalo.

Komentarišući prostačko izražavanje Jankovićevog saradnika, potpredsednik SNS Milenko Jovanov kaže za Srpski telegraf da su obojica licemeri koji teško podnose pohvale Vučića.

- I jedan i drugi su bedni licemeri koji zbog ogromne mržnje prema Vučiću ne mogu da podnesu to što ga hvale zvaničnici iz Evrope. U kontekstu samog tvita rekao bih samo to da su se i Janković i Baljak pokazali kao čist ricinus za građane, koji su im na izborima pokazali gde im je mesto - poručio je Jovanov.

Janko Baljak juče je bio nedostupan za Srpski telegraf, a komentar do zaključenja ovog broja nismo dobili ni od PSG iako smo im uredno prosledili mejl s pitanjem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading