VULIN: SLANJE VOJNIKA CRNE GORE NA KOSOVO NIJE PRIJATELJSKA ODLUKA

Autor: Tanjug

Vesti

02.07.2018

18:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odluka da svoje vojnike pošalje na Kosovo i Metohiju, ne kao podršku bezbednosti Srba već kao podršku nezavisnosti Kosova, ne može biti odluka koju će Srbija posmatrati kao prijateljsku, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin komentarišući raspravu u crnogorskom parlamentu o najavi slanja pripadnika svoje vojske na KiM.

RepublikaFoto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE
Aleksandar Vulin

- Žalim što rukovodstvo Crne Gore uporno zaboravlja da na Kosovu i Metohiji postoji i Srbija i narod Srbije i interesi Srbije - rekao je Vulin, navodi se u saopštenju.

Poslanici crnogorskog parlamenta raspravljaju danas o upućivanju do 40 pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnu misiju "Odlučna podrška" u Avganistanu, i dva štabna oficira u KFOR na Kosovu, navodi RTCG.

Dok u Demokratskoj partiji socijalista (DPS) smatraju da angažovanje pripadnika crnogorske vojske u medunarodnoj misiji na Kosovu doprinosi ocuvanju mira u regionu, iz opozicije tvrde da ta odluka nije dobra, niti korektna prema Srbiji i Srbima u Crnoj Gori. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading