Đorđević uz podršku Norveške nastavlja borbu protiv sive ekonomije!

Autor: Republika

Vesti

02.07.2018

15:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić, dočekala je uz postrojenu Gardu i himne dveju zemalja, premijerku Norveške, Ernu Solberg, koja boravi u zvaničnoj poseti našoj zemlji.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL

Nakon razgovora predsednice Vlade i premijerke Norveške, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević potpisao je sa ambasadorom Kraljevine Norveške Arneom Sanes Bjornstadom aneks ugovora "Dodatak broj 1 uz ugovor između Ministarstva spoljnih poslova Kraljevine Norveške i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije u vezi sa projektom jačanja kapaciteta Inspektorata za rad i podizanja svesti građana u cilju Suzbijanja rada na crno". 

Jedan od prioriteta resora na čijem se čelu nalazi ministar Đorđević, u 2018. godini je  borba protiv sive ekonomije, te je potpisivanje akeksa ugovora od velike važnosti za ovu obast.

Cilj projekta "Reci NE radu na crno" koji sprovodi Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u saradnji sa Kraljevinom Norveškom, je da radnici budu informisani o svim svojim pravima s jedne strane, a obaveza države je da ih zaštiti s druge strane.

Vlada Srbije aktivno radi na suzbijanju sive ekonomije stvaranjem boljih materijalnih uslova inspektora, povećanjem njihovih ovlašćenja, smanjenjem administracije i usklađivanjem radnog vremena sa radnim vremenom poslodavca, kao i povećanju broja inspektora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading