ĐORĐE MILIĆEVIĆ O 28 GODINA SPS: Hvala onima koji su napravili 5. oktobar

Autor:

Vesti

01.07.2018

15:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

SPS kao stranka treba da bude zahvalna onima koji su sproveli 5. oktobar jer, da nije njega bilo, SPS se ne bi promenio i reformisao. Takođe, građani ne bi imali prilike da vide koliko oni koji su sproveli taj 5. oktobar ne mogu i ne znaju ništa da urade za Srbiju i njene građane.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Đorđe Milićević

Ovo poručuje Đorđe Milićević, potpredsednik Skupštine Srbije i šef poslaničke grupe socijalista.

U susret 28. godini postojanja SPS, Milićević za Srpski telegraf ocenjuje da je ta stranka uvek bila relevantan činilac srpske političke scene.

- Prošli smo i preživeli mnogo toga, što dosta govori o snazi naše stranke. I onda kada je bilo najteže biti socijalista, tog famoznog 5. oktobra 2000, mi smo ostali verni ideji socijalne pravde i borbi za život dostojan čoveka u 21. veku. Danas su tri ključne reči za politiku SPS sa Ivicom Dačićem na čelu: modernizacija, promene i reforme - ističe Milićević.

Prošlosti se, kaže, ne odriču, ponosni su na nju, ali napominje da se od prošlosti ne živi, već iz nje izvlače pouke i afirmišu ono što je dobro.

- Mi želimo da damo odgovore na ključna pitanja koja danas muče Srbiju i da zajedno sa našim koalicionim partnerima gradimo temelje neke nove budućnosti. Sve što smo radili prethodne gotovo tri decenije nismo radili zbog prošlih godina, već zbog nekih narednih 28 godina. Prošlost, i da hoćemo, ne možemo da promenimo, ali možemo da utičemo na sadašnjost i budućnost - poručuje Milićević.

On podseća da je SPS bio u različitim političkim pozicijama, ali da je najbitnije to što su se posle svakog pada podizali.

- Siguran sam da postoje stvari na kojima građani Srbije mogu da nam zamere, ali nam nikada ne mogu reći da smo bilo kada bili protiv svoje države i naroda - zaključuje Milićević. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading