PAPA TRAŽI OD SRBIJE DA ODRŽI MISU NA MARAKANI?!

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

29.06.2018

22:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja čvrsto je odličio da 2019. poseti Srbiju i tu poruku je našim vlastima i čelnicima SPC poslao preko svog ličnog izaslanika, kardinala Pjetra Parolina. Papa traži da mu se dozvoli da tokom posete organizuje veliku misu za katoličke vernike iz Srbije i regiona, i to na stadionu Crvene zvezde u Beogradu!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Papa Franja

Kardinal Patolin, državni sekretar Vatikana i praktično drugi čovek Katoličke crkve, dolazi danas u Beograd. On bi trebalo da se sastane sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić, ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, ali i patrijarhom Irinejom.

Da papa Franja zaista priželjkuje skori dolazak u Srbiju, indirektno je potvrdio i kardinal Parolin, koji je juče boravio u Crnoj Gori.

- Sveti otac je u septembru 2014. otišao na prvo apostolsko putovanje u Evropi, i to u Albaniju, sa željom da potvrdi vweru albanske crkve i priži ohrabrenje zemlji koja je dugo patila zbog posledica prošlosti. Naredne godine išao je u Sarajevo, simbol balkanskog rata 1992-1995, kao hodočasnik mira i dijaloga, predstavljajući se narodu. Mislim da uskoro može doći vreme da poseti Crnu Goru. Papa je pokazao veliku pažnju za ovu geografsku zonu evropskog kontinenta i veliko interesovanje da ovamo i dođe, i u Crnu Goru i Srbiju - rekao je Parolin za crnogorsku "Pobjedu".

Slične informacije objavio je i p ortal "Vatikan njuz", koji navodi da je Parolin prvi put u posrti dvema zemljama i da mu je cilj "jačanje odnosa sa Vatikanom i podrška crkvama".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vesna

29.06.2018 22:53

Kad Ruski i Srpski patrijarsi odrze liturgiju na trgu Vatikana i opet pitanje. Pre njega je pokojni papa Jovan dao blagoslov Americi i NATO paktu da bombarduju Srpski narod u BiH pa u SRJ. Sto je bilo samo so na ranu nakon drugog svetskog rata. Ako ce papa da se izvini tim zrtvama usput donese arhivu Vatikansku vezanu za Srpski narod i knjige o pokatolicavanju nasg naroda pa da i razmislimo.