VLADA SRBIJE ZA POMOĆ OD POPLAVA OBEZBEDILA 700 MILIONA DINARA!

Autor: Tanjug

Vesti

28.06.2018

14:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada Srbije obezbedila je 700 miliona dinara bespovratne pomoći građanima čiji su domovi oštećeni poplavama i gradom u maju i junu ove godine.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

To je omogućeno Uredbom o utvrđivanju državnog programa pomoći i obnove porodočnih kuća oštećenih, koju je vlada danas usvojila, a na osnovu evidencije o šteti koju su sačinile lokalne samouprave građanima će novac biti dodeljen u najkraćem roku. 

Vlada je danas usvojila i odluke kojima se spomenicima kulture proglašavaju Srpska škola u Batajnici, dvorac "Nojhauzen" u Srpskoj Crnji, zgrada sa slikarskim ateljeima i galerijom salona Muzeja savremene umetnosti i Dom Saveza nabavljačkih zadruga državnih službenika u Beogradu.

Srpska škola u Batajnici, sagrađena u periodu od 1875. do 1880. godine, značajna je kako po svojoj nameni, kontinuitetu razvoja školstva na području Beograda, tako i po arhitektonskoj obradi, kao retko sačuvana namenska tipska zgrada s kraja 19. veka. Škola je i svedočanstvo razvoja školstva i prosvete u jugoistočnom Sremu.

Dvorac "Nojhauzen" u Srpskoj Crnji jedini je dvorac na području Banata, koji je podignut za vreme Drugog svetskog rata, a poslednji u nizu dvoraca podignutih u Vojvodini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading