LONČAR: Biće katastrofa ako droga "KROKODIL" dođe u Srbiju, moramo to da sprečimo!

Autor: Tanjug

Vesti

28.06.2018

11:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je danas formiranje timova za borbu protiv narkomanije u Srbiji.

RepublikaFoto: Tanjug
Zlatibor Lončar

Timovi sastavljeni od psihijatara, psihologa, iskusnih policajaca, tužilaca, obilaziće osnovne i srednje škole i održati predavanja deci o narkomaniji i štetnim posledicama uzimanja droge.

- Insistiraćemo na slikama, da deca vide kako izgledaju oni koji konzumiraju drogu, šta se dešava sa njima, kroz šta sve prolaze... U tom periodu njima će najbolje u sećanju ostati urezane slike. Mislim da je to jedan od načina da shvate ozbiljnost problema, jer očigledno do sada ne shvataju ozbiljno čim ulaze u tu priču - rekao je Lončar za TV Prva.

Ona je, nakon smrti troje tinejdžera za nedelju dana od prekomerne upotrebe narkotika, rekao da su već članovi Vlade Srbije razgovarali o tom problemu i da postoji saglasnost svih da se formiraju timovi počev od premijerke Ane Brnabić, zatim ministra policije Nebojše Stefanovića, ministarke pravde Nele Kuborović, ministra prosvete Mladena Šarčevića, ministarke zadužene za demografiju Slavice Ðukić Dejanović.

Nakon što se formiraju timovi biće napravljen program sa kojim će se, kako je rekao, ući u svaku školu.


Drugi veoma važan aspekt priče su roditelji, te će Vlada Srbije zakupiti termine u večernjim satima na televizijama sa nacionalnom frekvencijom kako bi stručnjaci koji se bave tom problematikom ukazali roditeljima na šta treba da obrate pažnju kod dece, kako izgledaju oni koji konmzumiraju drugu, koje su posledice.

- Ne smem ni da pomislim šta će se dešavati ako kod nas dođe droga poznata pod nazivom "krokodil" koja se pravi u laboratorijama, gde se onima koji je konzumiraju otvaraju žive rane - upozorio je Lončar.

On je naglasio da će se deca motivisati da policiji, bez posledica, prijave one koji prodaju drogu njihovim drugovima.

- Država neće imati milosti ni razumevanja prema onima koji truju i ubijaju našu decu. Mi tako gubimo najperspektivnije, za nekoliko sati izgubimo zdravo dete - zaključio je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading