POMOĆ ONIMA KOJIMA JE NAJPOTREBNIJA: U Jagodini 200 dece primilo pakete sa odećom!

Autor: Tanjug

Vesti

26.06.2018

10:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Gradskom centru za socijalni rad u Jagodini, danas je 50 porodica sa troje i više dece, primilo pakete nove odeće, ukupne vrednosti 500.000 dinara.

RepublikaFoto: Tanjug
Deca dobila poklone sa odećom

Sredstva za nabavku odeće obezbedila je Skupština grada.

Predaju garderobe prisustovala je zamenica gradonačelnika Jagodine Senžana Vukašinović i direktorka Centra Biserka Jakovljević.

- Grad Jagodina, poznato je, podržava i afirmiše porodicu, posbeno porodice sa više dece, i ova pomoć ide tome u priolog - rekla je Vukašinović i istakla da je vrednost paketa pomoći 500.000 dinara.

 Jakovljević je objasnila da je danas novu odeću dobilo oko 200 dece iz 50 porodica sa troje i više dece, a te porodice su korisnici Centra za socijalni rad.

- U paketima se nalazi garderoba za decu, stavri koje su prilagođene sadašnjim vremenskim uslovima. Trudili smo se da to budu nove stvari koje će sada koristiti i da budu što kvalitenije - rekla je Jakovljević.

Išli smo na garderobu, jer smo ocenili da je porodicama sa više dece garderoba najpotrebnija, i da garderoba bude kvalitetna i nova, da deca dobiju nešto nove, jer obično u tim porodicama, mlađe nosi od starijeg, dodala je Jakovljević.

Imali smo na umu i to da grad šalje o svom trošku decu četvrtog i osmog razreda na more, a da siromašne porodice često nisu u stanju da obezbede deci graderobu za letovanje i ovo je jadan način da pomognemo porodicama.

Jakovljević je napomenula da su oko 3.000 porodica u Jagodini korisnici Centra za socijalni rad.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading