ŠEŠELJ JUNIOR KRENUO OČEVIM STOPAMA: Evo šta je odbrusio hrvatskoj šefici diplomatije

Autor: Tanjug

Vesti

25.06.2018

18:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član srpske delegacije i potpredsednik Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj danas je, na zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, uputio šeficu hrvatske diplomatije Mariju Pejčinović Burić kada će Hrvatska "vratiti otetu teritoriju Republike Srpske Krajine ljudima koji su bili prinuđeni da pobegnu od ustaškog noža".

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Ne pada iver daleko od klade: Aleksandar i Vojislav Šešelj

Šešelj, koji je drugog dana junskog zasedanja PS SE u Strazburu zatražio reč nakon uvodnog izlaganja Pejčinović Burić, naglasio je da su Hrvati tokom operacije "Oluja", "okupirali srpsku teritoriju, ubili oko 1.000 i proterali gotovo pola miliona Srba", saopštila je SRS.

On je ocenio i da je sramno što se godišnjica "Oluje" u Hrvatskoj proslavlja kao nacionalni praznik.

Aleksandar Šešelj smatra i da je osnivac HDZ, političke stranke kojoj pripada hrvatska ministarka, "zločinac i neofašista Franjo Tuđman, koji je odgovoran za najveće etničko čišćenje u Evropi nakon Drugog svetskog rata".

Hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova prethodno je saopštilo da je potpredsednica hrvatske vlade i ministarka spoljnih i evropskih poslova Marija Pejčinović Burić predstavila na današnjem zasedanju PS SE u Strazburu program i aktivnosti hrvatskog predsedanja Odborom ministara Saveta Evrope, te da je u svojstvu predsjedavajuće izvestila o aktuelnostima u okviru Odbora ministara, preneo je Jutarnji.hr.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading