MINISTAR LONČAR: Problem upotrebe sintetičkih droga izneću pred Vladu

Autor: Tanjug

Vesti

25.06.2018

17:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Smrt tri mlade osobe u Srbiji usled prekomernog uzimanja sintetičkih droga naći će se na sednici Vlade Srbije, a ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da već ima neke predloge u vezi sa tim i da će ih prvo izneti unutar Vlade.

RepublikaFoto: Tanjug
Neophodno naći zajednično rešenje: Zlatibor Lončar

- To su vesti koje su uznemirile mene i sve roditelje - rekao je Lončar u odgovoru novinarima u Kruševcu o merama koje mogu da se preduzmu povodom tragičnih gubitaka mladih života.

Ministar Lončar je dodao da je Ministarstvo zdravlja u stalnoj trci otkrivanja opasnih supstanci koje se potom stavljaju na listu zabranjenih, ali ukazuje da su, na žalost, oni koji ih proizvode "uvek neki korak ispred".

Lončar je naveo da će ovu temu izneti na sednici Vlade, kao i da je to problem koji pogađa Evropu i svet.

- Moramo da izađemo sa strategijom, konkretno za našu decu, za Srbiju, da pokažemo zajedništvo sa policijom i sa sudstvom, prosvetom, sa svima koji imaju dodira sa decom i da osmislimo mere koje moraju da daju što hitnije i bolje rezultate - poručio je Lončar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading