"NEPRIHVATLJIVO PRETITI SRBIJI VIZAMA"

Autor: Tanjug

Vesti

22.06.2018

22:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanica Evropskog parlamenta Tanja Fajon izjavila je za "Večernje novosti" da je zabrinuta zbog pokušaja Evropske komisije i nekih neodgovornih lidera u Evropskoj uniji da ceo problem nefikasne evropske imigracione politike prebace na treće zemlje.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Tanja Fajon

Na konstataciju lista da nam Evropski savet skreće pažnju da treba da se uskladimo s evropskom viznom politikom, Fajon je rekla da ako cela EU preporučuje da se ne otvara bezvizni režim sa zemljama sa kojima ga ni EU nema, onda je pitanje da li je to pravi korak. 

- Ali, sve je to zbog migranata - dodala je ona.

Upitana da li Srbiija rizikuje da joj zbog toga ponovu uvedu vize, Fajon je istakla da je "pretnja komesara za migracije Dimitrisa Avramopulosa prema svim zemljama Zapadnog Balkana krajnje neprihvatljiva.

Srbija je, kako je rekla, već pokazala da je odlično i humano postupila kada je imala problem s velikim prilivom migranata. 

- Bezvizni režim je bio veliki korak napred za sve zemlje regiona. To su pretnje nekoga ko ne zna da nađe odgovor iz nastale situacije - navela je Fajon koja je bila podnosilac izveštaja iz vremena vizne liberalizacije i koja je, kako navodi "Novosti", izvestilac "iz senke" za Srbiju u EP. 


Upitana da li će se u Srbiji ili BiH otvoriti centri za prihvat migranata, 

Fajon kaže da nijedna zemlja nije zvanično spomenuta, ali da postoje različite inicijative.

- Pokušaj da se otvaraju ovi centri su takođe odraz neuspešne evropske politike. Najviše se govori o Tunisu ili Albaniji. Nadam se da neće biti u Libiji - rekla je Fajon.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading