POTVRĐENA AUTENTIČNOST TAJNOG SPISKA KOJI JE OBJAVIO SRPSKI TELEGRAF! Dačićeva opomena: Samo vas gledamo!

Autor:

Vesti

18.06.2018

17:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić potvrdio je da naša zemlja ima saznanja o tajnom dokumentu iz Prištine, koji je Srpski telegraf juče ekskluzivno objavio. Reč je o spisku od 24 države koje treba na sve načine pritiskati da promene stavove o nezavisnosti Kosova ili članstvu lažne države u pojedinim međunarodnim organizacijama, kao i listi zemalja zaduženih da sprovode taj pritisak.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Ivica Dačić potvrdio pisanje Srpskog telegrafa

Kako smo objavili, zemlje koje treba da vrše pritisak birane su po uticaju i bliskosti sa onima koje treba disciplinovati. Na spisku onih koji rade za Prištinu našli su se tako Austrija, SAD, Nemačka, Italija, Francuska, Velika Britanija... S druge strane, na meti su Jermenija, Alžir, Bolivija, Egipat, Jamajka, Meksiko, Nepal, Slovačka, Tunis, Zambija...

Đurić: Zapadne države se rukovode samo svojim interesima

PANIKA U PRIŠTINI

Sve države sa spiska, kaže Dačić, upozorene su da vode računa šta rade (misli se na one koje treba da pritiskaju druge).

- Skrenuli smo pažnju svim zemljama da to predstavlja problem u našim odnosima i da pažljivo pratimo sve - odgovorio je Dačić kratko na pitanje našeg lista.

Srpski telegraf juče je poslao pitanje zapadnim ambasadama država čija su imena na spisku. Ni od jedne nismo dobili odgovor, a prema nezvaničnim saznanjima našeg lista, i kod njih i u Prištini zavladala je prava panika zbog toga što je spisak provaljen, s obzirom na to da su ga u vrhu lažne države čuvali kao najstrožu tajnu da bi izbegli kompromitaciju svojih saveznika.

Joksimovićeva: Za mene ovaj dokument nije iznenađenje

Ovim povodom odmah je reagovala i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, koja je poručila da dokument Prištine nije iznenađenje:

- Jasno je da će zemlje koje su priznale nezavisnost Kosova nastojati da ih proguraju u većinu međunarodnih organizacija, ali ni to nije baš tako jednostavno jer je multilateralni svet doneo pravo jednakog glasa svih zemalja, tako da ćemo videti kako će to izgledati.

TEŠKA BORBA

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić istakao je da se zapadne države rukovode svojim interesima, ali da se i Srbija rukovodi svojim i uz zemlje koje podržavaju našu poziciju nastoji da spreči juriš Prištine na stolicu u međunarodnim organizacijama.

- Predstoji nam teška borba protiv prijema samoproglašene države Kosovo u Interpol, Unesko i druge organizacije, ali Srbija je do sada više puta dokazala da je toj borbi dorasla - naglasio je Đurić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading