PAKAO U SRBIJI NE PRESTAJE: Ovo mesto je nestalo pod vodom, POČELA EVAKUACIJA LJUDI!

Autor: Republika

Vesti

15.06.2018

12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je tokom noći palo više od 100 litara kiše po kvadratnom metru, seoski potoci izazvali su poplavu u nekoliko sela u svilajnačkoj opštini. Kiša, koja ne prestaje da pada, poplavila je stotinak dvorišta, ali je ušla i u mnoge kuće.

RepublikaFoto: youtube/milan vlajić
Slika poplave u Svilajncu pre dve godine

Najteža situacija je u Kušiljevu, koje je, praktično odsečeno od sveta. Zbog izlivanja potoka i slivanja vode sa okolnih brda, poplavljen je glavni put za ulazak u selo, pod vodom je centar sela, poplavljeno je 20 domaćinstava, a voda je došla do seoske ambulante.

- U Kušiljevu smo proglasili vanrednu situaciju. Na terenu su ekipe Sektora za vanredne situacije, Srbije vode, opštine i policije. Postavljamo džakove da bismo selo spasili dalje poplave i da saniramo pričinjenu štetu - ocenjuje predsednik opštine Predrag Milanović.

Vesna Đorđević iz Kušiljeva prva je meštanka ovog sela koja je evakuisana iz svog doma. Voda je poplavila podrum i garažu i došla do njenog kućnog praga. Ona je trenutno smeštena u mesnoj kancelariji.

- Živim sama i srećom nedavno sam prodala stoku i automobil. Inače bi i to bilo pod vodom. Za 48 godina, koliko živim u Kušiljevu, ovoliku količinu vode u selu nisam videla - kaže Vesna za Novosti i dodaje da ne zna kada će moći da se vrati u svoj dom.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading