Nova afera u Paraćinu: Umesto završenog fudbalskog terena vrednog milione - GOMILA GOLE ZEMLJE?!

Autor: srbijadanas.com

Vesti

15.06.2018

08:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najveća investicija u Opštini Paraćin trenutno je izgradnja seoskog fudbalskog igrališta u Izvoru koja je trebalo da bude okončana još pre tri meseca!

RepublikaFoto: Srbija danas

Uprava za investicije i održavanje potpisala je krajem avgusta prošle godine sa lokalnim preduzećem Putotehna DOO ugovor o izgradnji fudbalskog igrališta vredan više od tri miliona dinara, a prema slovu tog ugovora teren je trebalo da bude završen 31. marta! 

Ekipa portala Srbija Danas, podsećamo, mesecima istražuje sumnjivo poslovanje opštine i tamošnjih javnih preduzeća zbog ogromnog broja finansijskih afera u koje su umešani lokalni funkcioneri i članovi njihovih porodica, a koje proteklih meseci gotovo svakodnevno iznosimo u javnost. U nameri da proverimo da li je ispoštovan ugovor o izgradnji obišli smo i gradiliše fudbalskog igrališta u Izvoru.

RepublikaFoto: facebook.com/Saša Paunović

Tamo samo zatekli nekakvu zemljanu površinu koja nikako ne deluje kao moderan fudbalski teren, koji je trebalo da bude završen pre tri meseca, a pri tome plaćen milione! Ne samo da na neobeleženom gradilištu kraj puta u Izvoru nema radnika i bilo kakve mehanizacije, već nema ni table sa obaveštenjem o radovima, koja je prema slovu ugovora   takođe bila obavezna.  

- Šta ti ja znam sinko kad će da bude gotovo! Bili su pre neki mesec i nešto raadili. Znam samo da je onomad kad sam bio na zboru građana (predsednik opštine Saša) Paunović rekao da je to najveća investicija u Paraćinu trenutno – rekao nam je jedan stariji meštanin Izvora.

Interesantno je da je posao izgradnje seoskog fudbalskog igrališta, koji se sastoji od zemljanih radova i ozelenjavanja terena, dobila lokalna kompanija Putotehna, koja inače kao prema nekom nepisanom pravilu dobija maltene sve poslove asfaltiranja na javnim nabavkama u Paraćinu u poslednjih nekoliko godina. Putotehna je prema dostupnim podacima APR-a osnovana početkom 2014. godine sa osnivačkim kapitalom od 100 dinara, a već iste godine novoosnovana kompanija je od lokalnih javnih preduzeća dobila poslove vredne maltene 30 miliona dinara i to bez ijednog zaposlenog radnika!

Foto: Srbija danas

Do danas je poslujući sa javnim preduzećima ukupno prihodovala više od 250 miliona dinara!

Zanimljiv je i podatak da je Direkcija za izgradnju opštine potpisala krajem novembra 2016. godine sa Putotehnom DOO ugovor o izgradnji seoskih puteva koji su trebalo da budu gotovi - takođe do 31. marta!

RepublikaFoto: Srbija danas

Naša ekipa je inače nedavno obišla i Šajin potok, takođe u Izvoru, gde se uverila da je ugovorena izgradnja ulice daleko od završetka i da ljudi žive u teškim uslovima s obzirom na to da do svojih kuća dolaze preskačući kanale i razbacani građevinski materijal. Nakon toga se oglasio predsednik opštine i novoizabrani potpredsednik Demokratske stranke Paunović koji je potvrdio da radovi uveliko kasne i obećao da će prema aneksu ugovora biti gotovi do kraja jula?!

Ostaje da vidimo da li će Paunović i ovoga puta izvaditi nekakav aneks iz rukava ili je možda gomila gole zemlje, koju je naša ekipa zatekla u Izvoru, zapravo završeno fudbalsko igralište plaćeno milione dinara!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading