ODLUČENO: Radeti i Jojiću se sudi u Srbiji

Autor: Novosti, Republika

Vesti

13.06.2018

11:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mehanizam u Hagu je odlučio da se Vjerici Radeti i Petru Jojiću sudi u Srbiji. Sudija Akaj opozvao je nalog za hapšenje dvoje radikala koji je pre dve godine izdao Haški tribunal, pišu "Večernje novosti".

RepublikaFoto: Tanjug/D. NIKOLIĆ
Vjerica Radeta

Turski sudija u Mehanizmu u Hagu Ajdin Sefa Akaj odlučio je da se slučaj Vjerice Radete i Petra Jojića orebaci u Srbiju.

On je naložio prijatelju suda koja zastupa tužilaštvo u Mehanizmu Dijani Elis da nadležnom srpskom tužilaštvu prebaci optužnicu i svi dokumentacuiju koja je podkrepljuje i koju smatra prikladnom.

Sudija Akaj opozvao je nalog za hapšenje dvoje radikala koji je pre dve godine izdao Haški Tribunal. Međutim, izdao je novi nalog za njihovo hapšenje ukoliko Radeta i Jojić u međuvremenu napuste Srbiju.

Taj nalog je poslat svim državama članicama UN i u njemu se kaže da postupe prema uputstvu i da ih ukoliko ih zateknu na svojoj teritoriji uhapse i izruče Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading