AUTONOMAŠI PONOVO JAŠU, HOĆE DA SE OTCEPE: Naje*ali smo pod srpskom šajkačom!

Autor: M. SAMOJLOVIĆ

Vesti

08.06.2018

17:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ko god je hteo pod srbijansku šajkaču, da izvinite, narodski rečeno - naje*o je. Ovim poganim rečima je Dragan Veselinov, profesor na Fakultetu političkih nauka i ministar poljoprivrede u vladi Zorana Đinđića, pozvao učesnike skupa u Novom Sadu "Vojvodina i Srbija - 100 godina posle (1918 - 2018)" na reviziju odluke o prisajedinjenju Srbiji donesenu, kako tvrdi, voljom versajskih sila posle Prvog svetskog rata, a ne građana.

RepublikaFoto: twitter.com/VPartija
Razbijači Srbije: Janković i Odžić

On je uputio poruku i predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku da će isto tako proći u svojim nastojanjima za ujedinjenjem sa Srbijom.

Poznata autonomaška družina sa predsednikom Vojvođanske partije Aleksandrom Odžićem na čelu, inače koalicionim partnerom Saše Jankovića, aplauzom je pozdravila Veselinova, posebno njegov apel starosedeocima da za autonomašku ideju pridobiju "dođoše" - izbeglice koje su u severnu srpsku pokrajinu stigle devedesetih godina.

Veselinov hoće da uvuče izbeglice u autonomaško društvo, a Odžić Srbiju doživljava kao okupatora

 

- Mi moramo raditi na tome da nas ljudi koji su došli ne doživljavaju kao neprijatelje, da nemaju strah od toga da će autonomna Vojvodina, da će republika Vojvodina ugroziti njihovu bezbednost. Oni se uvek oslanjaju na Beograd, a upravo ih je Beograd iselio sa njihovih ognjišta - kazao je Veselinov, koga javnost Srbije pamti i po saobraćajki u kojoj je njegov službeni automobil na trotoaru usmrtio Katarinu Marić.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Dragan Veselinov

Ortak Veselinova, Jankovićev partner Odžić, odluku o prisajedinjenju Vojvodine Srbiji smatra "činom okupacije".

- Naša ideje je da Vojvodina treba posle 100 godina da osvoji svoj puni politički i ekonomski subjektivitet i sve ono što podrazumeva da samostalno može da funkcioniše - rekao je Odžić, u čemu ga je svesrdno podržala predsednica Vojvođanskog kluba Branislava Kostić. Skupu su prisustvovali, uz ostale, i istoričar Milivoj Bešlin, novinar Dimitrije Boarov, nekadašnji visoki funkcioner u SFRJ Živan Berisavljević, politikolog Boris Varga.

RepublikaFoto: Tanjug

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada

Kako mogu da budu pod okupacijom sopstvene države, države kojoj pripadaju i kojoj su težili pre stotinu godina

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vukčević smatra da ove autonomaše i njihove izjave ne treba shvatati ozbiljno.

- Oni su najobičniji politikanti koji lupetaju šta im padne na pamet. Svako ko poznaje istoriju zna da oni ne govore istinu. U godini kada obeležavamo prisajedinjenje oni kažu da su okupirani... Pa okupacija je bila za vreme Drugog svetskog rata, kako mogu da budu pod okupacijom sopstvene države, kojoj pripadaju i kojoj su tada, pre 100 godina, težili - komentariše za Srpski telegraf Vučević.

On dodaje da se radi o ljudima bez ideje, koji ne nude ništa novo, već samo privlače pažnju.

- Da li nude neke investicije, radna mesta, šta mogu da obećaju ljudima da bi im bilo bolje... Ništa oni ne nude, kao ni njihovi politički saradnici Janković i Đilas - zaključio je Vučević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading