LIDER PSG PONOVO KRATKIH RUKAVA: Janković pobesneo zbog (ZA)LUTOVCA

Autor:

Vesti

06.06.2018

18:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković bukvalno je pobesneo zbog velike bliskosti Dragana Đilasa i Zorana Lutovca jer je opet ostao kratkih rukava u nameri da se nametne kao lider opozicije.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Nikome nije potreban: Saša Janković

Kako Srpski telegraf saznaje od izvora iz opozicije, Janković se nakon izbora u Demokratskoj stranci ponadao da će Lutovac preispitati saradnju s njegovim pokretom jer bi tako ujedinjeni imali bolju poziciju za pregovore sa Đilasom. Međutim, planovi su mu se vrlo brzo izjalovili, zbog čega ga sad niko ne uzima za ozbiljno.

- Svestan katastrofalne situacije po njega, Janković je vikao na sastanku sa najbližim saradnicima ubeđen da Lutovac sebi kopa rupu time što oslabljen ulazi u pakt sa Đilasom. Praktično im on sad više nije ni potreban za širu koaliciju jer se njegov rejting sveo na jedan odsto - pričaju naši sagovornici.

Podsetimo, DS je u subotu dobio novo rukovodstvo, kada je za predsednika izabran Zoran Lutovac. Njemu je Ðilas čestitao, navodeći da ih čeka u Savezu za Srbiju.

Tim povodom oglasila se i potpredsednica DS Aleksandra Jerkov rekavši da više nema vremena za čekanje te da razgovori sa Ðilasom o formiranju opozicionog bloka treba da počnu odmah.

- Savez opozicije je jedini način da se u Srbiji živi bolje - rekla je Aleksandra Jerkov.

Analitičar Branko Radun za Srpski telegraf ističe da Janković sad nikome nije potreban.

- On je za kratko vreme prokockao podršku koju je imao na predsedničkim izborima i postao političar koga niko ne zarezuje u opoziciji. Logično je da se iznervirao zbog Đilasa i DS jer sad u pregovorima s Đilasom ne može mnogo ni da dobije - zaključuje Radun.

Janković nije odgovarao na pitanja Srpskog telegrafa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading