PREMIJERKA OTKRILA: Pet puta više učenika u IT odeljenjima nego lane

Autor: Tanjug

Vesti

06.06.2018

15:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prijemni ispit za upis u specijalizovana IT odeljenja u gimnazijama položilo je 1.303 učenika, izjavila je danas predsednica Vlade Ana Brnabić, koja očekuje da će sledeće godine biti još više takvih odeljenja.

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILIJEVIĆ
Zadovoljna: Ana Brnabić

- To je 52 odsto uspešnosti na prijemnom ispitu što je fantastično i imaćemo pet puta više upisanih učenika nego prošle godine - rekla je Brnabić novinarima u Beogradu.

Ona očekuje da će sledeće godine biti još više specijalizovanih IT odeljenja, ali tako da se ne spuštaju standardi, već da to budu stvarno specijalizovana IT odeljenja sa jednakim standardom znanja i spremnosti.

- Mi ćemo sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija nastaviti umrežavanje škola i nabavku opreme, da i ti učenici i svi ostali učenici imaju opremu kakva postoji u najnaprednijim zemljama Evropske unije, ako ne i naprednija od toga - kazala je Brnabić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading