VULIN SA LEONTARISOM: Složili se - formiranje vojske Kosova NEPRIHVATLJIVO!

Autor: Tanjug

Vesti

04.06.2018

15:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i komandant kiparske Nacionalne garde general Ilijas Leontaris danas su, tokom razgovora u Beogradu, posebno naglasili značaj angažovanja pripadnika Vojske Srbije u multinacionalnoj operaciji UNFICYP u Republici Kipar.

RepublikaFoto: Tanjug/G. STANKOVIĆ
Aleksandar Vulin za vojsku Srbije i dobre odnose

Tokom njihovog susreta u Maloj ratnoj sali Starog generalštaba, izraženo je i očekivanje da će zajedničko angažovanje u borbenoj grupi EU HELBROC omogućiti intenziviranje saradnje, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vulin je, kako se navodi, istakao da su politički odnosi dve zemlje tradicionalno dobri i prijateljski, neopterećeni otvorenim pitanjima i zasnovani na međusobnom uvažavanju i saradnji.

On je, tokom razgovora, izrazio zahvalnost Republici Kipar na kontinuiranoj podršci u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije na Kosovu i Metohiji.

Ministar odbrane je, takođe, istakao da Srbija podržava iznalaženje sveobuhvatnog rešenja kiparskog pitanja, u skladu sa relevantnim rezolucijama Ujedinjenih nacija.

Sagovornici su se, tokom razgovora, složili u oceni da je formiranje vojske Kosova neprihvatljivo, ističe se u saopštenju.

Pre današnjeg sastanka sa ministrom Vulinom, general Leontaris razgovarao je i sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Ljubišom Dikovićem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading